“В Европа може да ползват Бойко Борисов, когато им е

...
“В Европа може да ползват Бойко Борисов, когато им е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Никой в Европа не вярва, че Бойко Борисов се бори с корупцията

“В Европа може да употребяват Бойко Борисов, когато им е комфортен за дребни поръчки, само че нямат никакви илюзии за битката с корупцията у нас. Промяна може да се чака чак когато депутатът от Движение за права и свободи, предприемач и огромен медиен притежател Делян Пеевски спре да бъде недостижим “. Това разяснява водачът на “Да, България” и някогашен правосъден министър Христо Иванов в понеделник пред бТВ.

“Юнкер, който е толкоз благосклонен към Бойко Борисов, сподели, че България и Румъния би трябвало да получат участие в Шенген. Германия сподели: „ Не, би трябвало да се свърши доста работа” – никой не има вяра на Борисов, че се бори с корупцията”, разяснява Иванов.

По думите му министър председателят е подвластен от медийната машина на Делян Пеевски и извършва неговите поръчки. Иванов даде за образец опитите за национализация на “Дунарит”. Той добави, че по-сериозни доказателства за връзката сред Борисов и Пеевски може да даде единствено една реформирана прокуратура.

Христо Иванов сподели, че новият Висш съдебен съвет най-вероятно ще е придружен от същите проблеми и в новия си състав.

“В Народното събрание не виждаме никаква воля за смяна всъщност, те организираха по-лоша процедура от Искра Фидосова през 2012 година, тя най-малко официално съблюдава условията в закона “, сподели някогашният правосъден министър.

Според него възможното решение на президента Румен Радев да остави идващия Висш съдебен съвет да препотвърди избора на Георги Чолаков за началник на Върховния административен съд би било половинчато, защото той би трябвало да се стимулира.

“Президентът не просто не би трябвало да издаде декрет (за назначението на Чолаков-б.р.), президентът би трябвало доста ясно да стимулира за какво не би трябвало да издаде указ”, сподели.

Според водача на “Да, България” процедурата за избор на началник на Върховен административен съд е била следващата, в която Висш съдебен съвет не е проверила интегритета на спечелилия претендент. Той подсети за странните имотни покупко-продажби на Георги Чолаков.

“Чолаков не беше най-хубавият претендент в тази надпревара”, акцентира Иванов.

Той прикани за протест на визитата в България на съветския основен прокурор Юрий Чайка, като подсети случая „ Магнитски”, обвързван с юрист, разкрил огромни корупционни схеми и по-късно погубен в пандиза. Именно по отношение на този случай е и американският едноименен закон, който се оказвал и общото сред Чайка и Цацаров.

Според Иванов Чайка е “доста заплашителен човек” и евентуално идва с обръщение за протичащото се в оръжейния бизнес, който няма по какъв начин да не е обвързван с съветски ползи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР