В Европа има недостиг на жизненоважна съставка на гел за

...
В Европа има недостиг на жизненоважна съставка на гел за
Коментари Харесай

За недостиг в Европа на съставка на дезинфектант, предупредиха доставчици

В Европа има дефицит на жизненоважна съставна част на гел за ръце и кърпички, съдържащи алкохол, до момента в който в това време цените на химикала внезапно скачат поради нарасналото търсене, провокирано от пандемията от ковид, съобщи " Файненшъл таймс ".

Запасите от изопропилов алкохол са лимитирани, съгласно няколко снабдители и клиенти на континента, което води до паники, че всекидневните артикули, значими за предотвратяването на разпространяването на COVID-19, ще стават все по-оскъдни и скъпи.

Здравните системи, бизнесът и потребителите към този момент изпитват компликации при снабдяването с дезинфектанти на фона на паническото пазаруване. Цените скочиха и доста магазини започнаха систематизиране на дажби, откакто Световната здравна организация и други обществени органи предложиха на хората постоянно да почистват ръцете си с дезинфектанти на основата на алкохол или сапун и вода, с цел да се предпазят. Франция наложи таван на цените на хидроалкохолните гелове.

Една от главните дезинфекциращи съставки в дезинфектантите, изопропиловият алкохол, прочут също като изопропанол или IPA, се продава рекордно доста в Европа, съгласно ICIS, службата за информация за пазара, съгласно която единствено за две седмици количествата за козметичната и фармацевтичната промишлености са се нараснали повече от двойно, достигайки 2250 тона.

Във Англия, която не разполага с съоръжение за произвеждане на IPA, доста самостоятелни дистрибутори са разпродали всичко.

" Казаха ни, че в този момент на процедура няма никакъв във Англия ", разяснява Стивън Макконъл, сътрудник в дистрибутора MB Fibreglass. " Казват ни, че евентуално няма да получим доникъде на април в най-хубавия случай ", добавя той.

Сред огромните снабдители на европейския пазар за IPA е Royal Dutch Shell, която е отказала коментар. Друг, американската ExxonMobil, съобщи, че посреща всички задължения по контракти и потребителски потребности. Ineos съобщи, че двата ѝ завода за IPA в Германия работят на цялостна скорост и пробва да реализира в допълнение произвеждане, с цел да се оправи с дефицита.

Увеличи се и цената на етанола, различен чест дезинфектант в геловете за ръце. DCS, производител, основан в Оксфордшър, сподели, че създава в режим " 24/7 ", а цените на суровината са се нараснали повече от двойно за три седмици.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (521)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР