В екипа на Ред Бул разчитали да постигнат максимум пето

...
В екипа на Ред Бул разчитали да постигнат максимум пето
Коментари Харесай

Шеф в Ред Бул за състезанието в Сочи: Не можеше да очакваме по-добър резултат

В екипа на Ред Бул разчитали да реализират най-много пето място в Гран при на Русия с Макс Верстапен, който започва от последна позиция на грида в Сочи. Затова и второто място на нидерландския водач бе възприето на практика като победа за отбора, показа шефът на тима Кристиан Хорнер. Той сподели също по този начин, че съгласно него разпределението на силите в оставащите до края на сезона стартове е 50-50.

„ Ландо Норис пое риск в края на надпреварата, когато стартира да вали и не смени гуми. Мислеше, че ще успее да се оправи, което беше неточност. Всичко можеше да се развие по напълно друг метод. Но това доста оказа помощ на Макс. Той понижи до най-малко загубата на точки и това е прелестно. Ако някой ни беше предложил този вид преди надпреварата, с наслада щяхме да го приемем ", съобщи Хорнер.

„ Според мен не можеше да чакаме по-добър резултат. Мислехме, че ще можем да се борим най-много за топ 5, а вместо това стигнахме до подиума. Всички в отбора ни се любуват на тази битка. Най-после се върнахме към конкурентоспособна форма и всичко ще се взема решение в оставащите 7 съревнования. Важно ще е да не позволяваме неточности, да избираме вярната тактика, да реализираме добра скорост. На шампионата могат да повлияят и санкции. Мисля, че ще е в действителност забавно да се следи по какъв начин ще се получат нещата ", добави още той.

„ До края на сезона няма повече писти като Монца и Сочи, където Мерцедес да има преимущество. Те завоюваха в Турция предходната година, само че и двата екипа бяха мощни в Остин. А ние постоянно имаме известно преимуществото в Мексико и Бразилия на по-високата надморска височина. За Катар и Саудитска Арабия не сме напълно сигурни и по-късно е Абу Даби. Така че бих споделил, че ситуацията е 50-50 при тези оставащи писти ", сподели шефът на Ред Бул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР