В едно село старец имал собствен вълк, който взел още

...
В едно село старец имал собствен вълк, който взел още
Коментари Харесай

Вълкът отишъл в местната болница и довел лекаря до болния старец

В едно село дъртак имал личен вълк, който взел още като невръстно пале, тъй като животното било останал сираче. Вълкът се оказал по-верен от куче. Не изоставял стопанина си нито за минута.

Когато стопанинът  стар, мъжът почнал да се разболява постоянно и ходел в локалната клиника за помощ. Вълкът непрекъснато ходел с него, само че естествено не го допускали вътре и той правилно чакал стопанина си покрай болничното заведение.

Веднъж дядото се разболял доста, дотам, че не можел да стане от леглото. Вълкът погледнал немощния си собственик и се натъжил.

На идната заран вълкът избягал от къщата, оставяйки стареца самичък.

Старецът бил доста печален, че вълкът го изоставил. Но още следобяд той видял своя избавител на прага на стаята, а зад вълка стоял доктор. Лекарят оказал помощ на нещастния дъртак и разказал по какъв начин вълкът го довел тук.

На сутринта вълкът изтичал до клиниката, където старецът се лекувал, застанал покрай входа, виеше, до момента в който лекарят не се доближил до него. Тогава хищникът захапал лекаря за престилката и почнал да го дърпа към къщата на стареца.

Така вълкът избавил живота на притежателя си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР