В една двойка споровете и разногласията са нещо нормално.Хората винаги

...
В една двойка споровете и разногласията са нещо нормално.Хората винаги
Коментари Харесай

6 фатални грешки при спор с половинката, които водят до скандали и раздяла

В една двойка разногласията и различията са нещо обикновено.Хората постоянно имат разнообразни отзиви по въпроси, които не могат да бъдат решени елементарно и допускат полемики.

Как обаче да не позволим разногласието да мина в скандал, който освен да ни напрегне, само че и да не докара до нищо продуктивно

Семейство Готман са специалисти по връзките, съоснователи на Института Готман и съавтори на голям брой бестселъри за любовта и брака.
 Кажи ми коя от тези 4 вида двойки сте, с цел да ти кажа какъв брой дълго ще сте дружно  Кажи ми коя от тези 4 вида двойки сте, с цел да ти кажа какъв брой дълго ще сте дружно  Кажи ми коя от тези 4 вида двойки сте, с цел да ти кажа какъв брой дълго ще сте дружно  Кажи ми коя от тези 4 вида двойки сте, с цел да ти кажа какъв брой дълго ще сте дружно
Те имат революционна теза: че карането с колегата ви не е нещо неприятно, а даже опция за реализиране на прочувствена фамилиарност. Ако обаче го вършиме вярно.

„ Конфликтът има цел “, споделя Джон Готман, почетен професор по логика на психиката във Вашингтонския университет. „ Целта е взаимното съгласие, а не успеха... Това в действителност е метод, по който можем да се сближим. “

С други думи, разногласието с колегата ви не е борба с победител и губещ; това е съдействие и метод за свързване.

Но по какъв начин това е допустимо в действителния живот, когато кръвта ви кипи, гласът ви е нараснал и обичаният ви човек наподобява повече като съперник?

Семейство Готман обобщават своите дългогодишни проучвания в няколко съвета по какъв начин да превърнете вашите разногласия в моменти на свързване. Докато вършат това, те също по този начин откриват няколко постоянно срещани неточности, които съвсем всички позволяваме и бързо трансформират полемиката в скандал, а в дълготраен проект водят и до разлъка.
 4 секрети на общуването, които единствено най-успешните двойки знаят  4 секрети на общуването, които единствено най-успешните двойки знаят  4 секрети на общуването, които единствено най-успешните двойки знаят  4 секрети на общуването, които единствено най-успешните двойки знаят
Ето кои са тези 6 неща, които би трябвало да избягвате при идващия си спор с колегата си, и какво да извършите вместо това:

Грешка №1: Влизате в разногласието прекомерно разгорещени
Началото на вашия спор или конфликтен диалог е извънредно значимо. И освен за това по какъв начин ще протече диалогът. Според проучване п ървите три минути от конфликтен диалог предсказват с 96% акуратност по какъв начин ще протече останалата част от него , а също и с 90% акуратност по какъв начин ще се развие останалата част от връзката до шест години напред.

Има формула, която може да ви помогне да съумеете - и няколко неща, които би трябвало да избягвате. Много хора влизат в конфликтен диалог, като „ хвърлят бомба “: хвърлят вербална граната и подхващат изненадваща офанзива против колегата си . Това може да наподобява като остра рецензия към колегата ви („ Ти си подобен мърляч “), отбелязване на това, което той прави неправилно („ Защо не можеш просто да измиеш чиниите един път? “) или струпване на други проблеми, които са ви безпокоили във времето.

Вместо това семейство Готман предлага да се стартира с друга тактика. Независимо дали сте смутени, уплашени, ядосани или тъжни, кажете какво чувствате, преди даже да започнете да говорите за колегата си.

 двойка спор скандал iStock

Посочете обстановката, която предизвиква това възприятие, а не минус на личността на вашия сътрудник (чиниите не са измити, тъй като сътрудникът ви е мързелив).

Кажете от какво се нуждаете по положителен метод. Не използвайте негативни изявления. Вместо „ Спри да си лягаш, без да измиеш чиниите “, кажете: „ Моля те да започнешщ да миеш чиниите след вечеря “.

Така вашият сътрудник става ваш помощник, а не съперник.

Още 5 неточности, които не би трябвало да вършиме при спор с половинката, открийте в галерията:
 Не допускайте тези неточности при спор с половинката  Не допускайте тези неточности при спор с половинката  Не допускайте тези неточности при спор с половинката  Не допускайте тези неточности при спор с половинката
А в случай че ви е любопитно да разберете до каква степен може да стигне една двойка във взаимното неодобрение, изгледайте любопитното видео от " На кафе " горе.
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР