В един горещ летен ден откъснахме за малко Емил Олованов

...
В един горещ летен ден откъснахме за малко Емил Олованов
Коментари Харесай

Емил Олованов: „Мотористът е самотен ездач, но това също е хубаво“

В един парещ летен ден откъснахме за малко Емил Олованов от света на рекламата, с цел да ни заведе до обичаното си място в града – By the way. Не единствено тъй като там е комфортно за прекъсване с мотор, само че и тъй като знае, че постоянно ще срещне другари. И, да, дойде с една яркожълта Vespa – новият модел GTS Super 300, по която яркото слънце безсрамно се разхождаше и нетърпеливо се движеше в нейния темп. Откога датира любовта му към Vespa-та, толерантни ли са водачите към хората на две колела, по какъв начин се опознават всички дупки и трудности из улиците на София и за какво се нервира на измененията, които се случват в последно време в града, ни споделя Емил Олованов. Днес в Момичетата от града .

От какъв брой време се придвижваш с Vespa в града?

С Vespa-та сме дружно от 7 години, на практика непрестанно, без най-студените зимни дни.

Когато се качиш на нея, постоянно ли знаеш къде тъкмо ще стигнеш?

Старая се да знам и съвсем постоянно стигам там, където авансово съм възнамерявал. Използвам мотора за напредване на първо място в градска среда и в работен ден. Това значи, когато съм на работа и времето ми е разграфено. Много е комфортно, тапите престават да те тормозят, а и до момента в който се придвижваш от една точка до друга, главата ти почива малко от работа и телефонни диалози.

По-удобно ли е напредването с мотор, в сравнение с с кола?

Зависи кого питате – за мен е в пъти по-удобно. Аз имам една неприятна линия на характера – не умея да очаквам. Убиват ме опашки и тапи. С мотора тапите отпадат. Винаги знам по кое време тъкмо ще дойде на едно място, тъй като зависи от дистанцията, а не от трудностите по пътя. Мотористът е уединен ездач, само че това също е хубаво – караш си, мълчиш си и това работи отморяващо денем.



По-толерантни ли са към този момент водачите към мотористите?

Много водачи са все по-толерантни и деликатни, тъй като с изключение на мотори и мотопеди към този момент има и доста колела по улиците. Но към момента има прекомерно доста нервни и диви водачи, някои от които даже неумишлено те заплашват, тъй като просто са по-големи от теб на пътя. Ако ме питате дали София е толерантна към хората на две колела – не, още не напълно.

Пътувал ли си с мотор на дълги дистанции отвън градски условия?

Няколко пъти, само че за жалост доста рядко го върша. Все още нямам лукса да разполагам самичък със свободното си време. Имам 3 деца и 3 кучета, те си желаят своето и пътуването отвън града нормално включва тях и многоместна кола.

Защо избра By the way?

Тук ми е като вкъщи. От първия ден откакто отвориха, пристигам тук, имам доста другари, тук могат да бъдат паркирани комфортно мотори и мотопеди, въобще – хубаво място е By the way.

Кои са другите ти обичани места в града?

Улица " Шишман " – One More Bar, Билкова, Mediteraneo, Архитектите, La Bottega.

Какво ти липсва в София? Промените в града, които не ти харесват?

В София последните години измененията или са подправени промени, или са промени за неприятно. Виждам по какъв начин се изсипват милиони левове в неща, които са нежни и неуместни като колчета, измислени велоалеи, неприятни настилки, подправени рампи за инвалиди, които в никакъв случай не проработват в действителност. Милиони левове и всичко е както досега. Ако се придвижвате на 2 колела в София, то сигурно сте развили супер мощна бдителност и вътрешен глас. Развили сте и паметта си. Защото на всички места дебнат клопки под формата на дупки, разредени павета, хвърлен пясък, високи бордюри, липса на скосявания, малоумно поставени светофари и доста други. Знам дупките в града наизуст.

Налага се, момент нехайство и може да си на земята.

Дразнят ме спретнатите поправки като този на Витошка, които оставят след себе си една безлична треторазрядно провинциална среда, нервира ме Графа, несъмнено, където сега няма една права линия и всичко наподобява наръфано и рошаво.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР