В един ден, на 25 април, от Русия дойдоха вести

...
В един ден, на 25 април, от Русия дойдоха вести
Коментари Харесай

Ето как настъпи краят на KFC, Volkswagen, Mercedes в Русия

В един ден, на 25 април, от Русия пристигнаха новини за дефинитивна разлъка с емблематiчни марки - KFC, Volkswagen, Mercedes...

След ребрандиране, първият ресторант Rostic's отвори порти в Москва на мястото на някогашния KFC. Намира се наоколо до метростанция Маяковская.

По-рано този месец американската верига за бързо хранене KFC Yum! Brands подписа договорка за продажба на свързани с KFC активи в Русия на един от своите локални франчайзополучатели, компанията Smart Service на Константин Котов и Андрей Осколков. Едно от изискванията на съглашението беше ребрандирането на заведенията за хранене, които бяха поети от новия притежател на заведенията за хранене, отбеляза .

Сделката включва и продажбата на всички съветски заведения за хранене KFC, операционната система, както и правата върху главния франчайз и комерсиална марка на марката Rostic's. В същото време, според изискванията на договорката за покупко-продажба, Smart Service се ангажира да резервира работните места на всички чиновници на компанията.

Веригата заведения за хранене Rostic's, която ще отвори порти на мястото на част от заведенията на KFC, няма да може да употребява имената " Twister " и " Boxmaster " в менюто, защото те са запазени марки на Yum! Brands. Вместо тях се планува в менюто на Rostic да се употребяват други маркови продукти - " Chef-roll " и " Rostmaster ", написа Константин Котов, съсобственик на компанията Smart Service.
Според RT веригата Rostic's, която ще се появи на мястото на някогашния KFC, възнамерява да отвори до 2 хиляди заведения. Това сподели пред публицисти шефът на компанията Unirest, която ръководи някогашните активи на Yum! Brands, Татяна Шаманская. Според нея " има доста капацитет за напредък ", основно в градове с население от 100 000 души или по-малко.
Volkswagen предава на Avilon

Утвърдени са главните параметри за продажбата на завода на Volkswagen в Калуга на дилърския холдинг Avilon, оповестява ТАСС, като се базира на Денис Мантуров, вицепремиер и министър на индустрията и търговията.

" (Правителствената) комисия към този момент мина. Съответно параметрите са утвърдени и се приключва със договорката сред Avilon и Volkswagen ", цитира организацията Мантуров.

Avilon ще работи с сътрудници, с които ще провежда произвеждане в завода, добави министърът, представен от .

В средата на март основният изпълнителен шеф на Volkswagen Оливър Блуме сподели, че компанията ще разгласи продажбата на своя цех в Калуга до няколко седмици.

По-рано " Ведомости " заяви, че държавната комисия е одобрила продажбата на завода.

И Mercedes разпродаде

Компанията Avtodom разгласи на 25 април, че е завършила договорката за закупуване на съветските активи на Mercedes-Benz, съобщи . По-рано немските медии писаха, че Mercedes, съгласно изискванията на съглашението, има право да изкупи назад съветски активи, ако глобите против Руската федерация бъдат анулирани.

" Avtodom получи правото да прави поддръжка на коли Mercedes-Benz, продавани на съветския пазар, в това число гаранционна и следгаранционна поддръжка, да възобнови работата на съветските компании и доставката на аварийни елементи от централния склад ", се споделя в известие на компанията.

На 19 април Интерфакс, базирайки се на данни от Единния държавен указател на юридическите лица, заяви, че Avtodom е станал притежател на 100% от капитала на редица юридически лица, които ръководят съветските активи на Mercedes-Benz. Сред тях са фирмите Mercedes-Benz Manufacturing Rus (управлява завода на Mercedes край Москва) и Mercedes-Benz Capital Rus (занимава се с лизинг, факторинг и автомобилно застраховане). Avtodom посочи, че е получил надзор и върху редица компании - Mercedes-Benz Rus (официален дистрибутор в Руската федерация), Mercedes-Benz Bank Rus и Mercedes-Benz Financial Services Rus.

Според немското издание Handelsblatt Mercedes-Benz е получила алтернатива за назад изкупуване на активите си в Руската федерация при положение на унищожаване на глобите при договарянето на договорката за продажбата им на Avtodom.

В края на ноември 2022 година Mercedes публично разгласи отдръпването си от съветския пазар и разгласи проекти да продаде активите си в страната на Avtodom.

През август 2022 година Avtodom заяви за договаряния с китайски автомобилни производители за извънредно разпространяване на нови марки в Русия. Денис Мантуров тогава съобщи, че заводът на Mercedes край Москва най-вероятно ще създава коли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР