В един азиатски пазар потребителите на смартфони са близо 43

...
В един азиатски пазар потребителите на смартфони са близо 43
Коментари Харесай

Защо Индия ще бъде по-важен пазар от Китай за Apple и Samsung?

В един азиатски пазар потребителите на смарт телефони са близо 43 пъти повече от популацията на България. И в идващите години те следва да се усилят с още 50%.

Към днешна дата в Индия 300 милиона души употребяват мобилни устройства или другояче казано колкото е цялото население на Щатите. Не е по никакъв начин изненадващо, че бързо развиващият се пазар в Южна Азия се е трансформирал в огромната цел на всички производители - от водачите Apple и Samsung, до китайските марки Oppo, Vivo и Xiaomi.

Всички те са подготвени да се борят с всички сили против локалния водещ бранд Micromax, с цел да " отхапят " парче от неговия дял.

Какви обаче тъкмо са цифрите на този величествен пазар?

Всички консуматори на мобилни устройства в Индия са 650 милиона души, като малко над 300 милиона са тези, ползващи смарт телефони, пресмятат от анализаторската компания Counterpoint Research. Това озвачава, че страната към този момент е по-голям пазар за фирмите от промишлеността от Щатите и идва на второ място след Китай.

От друга страна още към 1 милиард индийци към момента не употребяват смарт телефони, а това е голяма опция за производителите.

" Индия е доста привлекателна поради опциите си за напредък ", разяснява Шобит Сривастава от Counterpoint Research. " Има над 300 милиона души с 2G устройства, които ще търсят благоприятни условия за по-добра технология ", добавя той.

Две трети от потребителите или жестоко 433 милиона души, възнамеряват да се снабдят с по-модерен телефон в идващите 12 месеца. В същото време 66 на 100 от популацията на страната или 1,3 милиарда души нямат достъп до интернет. А това ще се промени в идващото десетилетие.

" Мобилните устройства към този момент са се трансформирали в главния канал за достъп до интернет на потребителите ", изяснява Сривастава.

Доскоро за множеството индийци достъпът до интернет беше прекомерно безценен. Днес обаче това се трансформира поради срутва на цените.

Важната стъпка беше направена от най-богатият човек в страната - Мукеш Амбани, който предложи на всички нови консуматори на компанията му Reliance Jio шест месеца безвъзмезден достъп до световната мрежа. В резултат Индия се трансформира в една от страните в света с най-ниски цени в това отношение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР