В две минути мълчание се събира признателността на един народ

...
В две минути мълчание се събира признателността на един народ
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Великото дело и гениалното творчество на Ботев са урок по родолюбие, който всеки българин трябва да помни и предава на потомците си

В две минути безмълвие се събира признателността на един народ към всички герои, дали живота си за България
На 2 юни, в две минути безмълвие се събира признателността на цялостен един народ към всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата на родината. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов след поклонението пред паметника на Христо Ботев и на Братската могила в Борисовата градина. В събитието взеха присъединяване заместник-председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Добрев, заместник-председателите на ИБ на Градската организация Милка Христова и проф. Ваня Добрева, ръководителите на националното и градското младежко обединяване Николай Бериевски и Петко Димитров, общински съветници, членове и симпатизанти на партията и жители.

„ В тези минути е съсредоточено поклонението ни пред саможертвения порив на Ботев и неговите четници, на всички борци за национална и духовна самостоятелност, за обществена правдивост и човешки права.Те са израз на дълбокия ни реверанс пред подвига и себеотрицанието, в името на бъдещето и по-добрия живот на българския народ, които се увенчават с величие “, уточни Паргов.

Според него великото дело и гениалното творчество на Христо Ботев са значим урок по родолюбие, който всеки българин би трябвало да помни и да предава на потомците си. „ Те са знак на устрема на една нация да отхвърли робството и още веднъж да запише името на страната си на картата на Европа “, посочи той.

„ Личността на Ботев е въплъщение на свободолюбивия и неотстъпчив български дух. Той е образец за това по какъв начин би трябвало да се отстояват правата, свободите, полезностите и идеалите, безапелационен бе водачът на столичните социалисти, като добави, че е извънредно значимо в днешно време да го следваме.

„ Само в случай че си предан и поставяш общия интерес над персоналния, вършиш съзнателно и отговорно делото, с което си се захванал, ще оставиш диря след себе си. А какъв брой ярка ще е тя, зависи от това дали твърдо си отстоявал правилата си и какво си постигнал в името на хората и тяхното благоденствие “, уверен е ръководителят на Българска социалистическа партия – София.

„ Поклон пред паметта на Ботев и Левски, на героите от Априлското въстание, на мъчениците от Батак, на опълченците от Шипченската епопея, на българските воини и офицери, сражавали се в Балканските войни, в Първата и Втората международна война, на участниците в Септемврийското въстание и антифашистката опозиция. Преклонение пред всички синове и дъщери на България, които с кръвта си писаха историята на Отечеството “, съобщи Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР