В другите държави с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт подкрепи

...
В другите държави с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт подкрепи
Коментари Харесай

Обвинената от прокуратурата проф. Стоименова: Кой се уплаши от думите ми? Ще обвини ли българската прокуратурата и еврокомисаря, който казва същото?

В другите страни с пандемия от COVID-19 изпълнителната власт поддържа фармацевтите и даже им разшири правата, съобщи в предаването „ 120 минути “ ръководителят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова, на която беше повдигнато обвиняване, че посредством свои изявленията " насажда паника " с " неоснователни изказвания за предстояща липса на лекарства " в условия на изключително състояние. Наложена й беше гаранция от 20 000 лв., които би трябвало да заплати до две седмици, в противоположен случай, че бъде арестувана. 

" Дали българската прокуратура е подготвена да повдигне обвиняване да вземем за пример на еврокомисаря по опазване на здравето и сигурност на храните Стела Кириакидис, която също към този момент предизвести, че развиването на пандемията от ковид може да докара до дефицит на избрани медикаменти? За това приказва още и Световната здравна организация ", посочи тя.

По думите й в интервютата си е говорила за логистични проблеми, които могат да доведат до дефицит на избрани артикули. Както и за практиките в други европейски и освен страни за заменяне на избрани лекарства с генерици.

„ Недостигът на медикаменти е обикновено събитие и когато той се разисква, в него няма нищо обезпокоително. В закона даже има няколко параграфа, съгласно които производителите би трябвало да уведомяват съответните институции в такива случаи ", посочи тя.

" Разбрах за квалифицираното обвиняване на 8 април - няма и 24 часа след последното ми изявление пред Българска национална телевизия - за няколко часа прокуратурата е събрала задоволително доказателства, с цел да ме упрекна. Паричната си гаранция за разбрах в петък ", описа още проф. Стоименова.

На въпрос дали я е платила, тя отговори:

„ Все още не съм платила гаранцията от 20 000 лв., аз съм самотна майка с две деца. Ще учредим фонд за бъдещи правни услуги, когато някой сътрудник бъде упрекнат, тъй като няма да се опасяваме и никой няма да престане да приказва по тези значими тематики и по естествените по света процедура. Нямам подозрение, че това, в което ме упрекват – т.е. експертното ми мнение, е основано на обстоятелства, условия, които могат да се потвърдят. В никакъв случай не всявам безпокойствие, само че може би тук въпросът е кого уплашихме като български фармацевтичен съюз и с какви наши тези? “.

По думите й процесът е под прожектор и доста сътрудници от интернационалните организации са се свързали с нея.

Обвиненията против професорката са по променения при започване на изключителното състояние текст на член 326 от Наказателния кодекс, който гласи:

(1) Който предава по радио, телефон или по различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, се санкционира с отнемане от независимост до две години.

(2) Ако от действието по алинея 1 са настъпили обилни нездравословни последствия, наказването е отнемане от независимост до пет години и санкция от 10 хиляди до петдесет хиляди лв..

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 13 минути) Рейтинг: 72011 | Одобрение: 35686 Трябва велико национално заседание. Българската прокуратура не служи на българите. Време е Движение за права и свободи да бъде изкарано от Народното събрание с всеобщо гласоподаване на всички българи НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР