В древен Египет, например, алоето е смятано за свещено растение,

...
В древен Египет, например, алоето е смятано за свещено растение,
Коментари Харесай

Алоето и неговите вълшебни ползи

В античен Египет, да вземем за пример, алоето е считано за свещено растение, представяно е подарък на народите от боговете и се е считало, че притегля шанс.

Докато, в европейските страни това растение е знак на вярата и любовта.

Приложение на алоето?

Алоето доближава до огромна височина. Листата му са редуващи се, дълги до 40 сантиметра, назъбени по краищата. Те се отличават с съществуването на доста месеста и сочна каша.

Нашите предшественици са знаели за невероятните свойства на алоето, тъй че то постоянно е било в домовете им и са го употребявали за разнообразни цели.

Ако окачите изсушено алое над входната врата, то е в положение да защищити къщата от повреди, отрицателно въздействие и от завистливите очи.

Ако пъхнете изсушено алое в чанта ви и го носите в скришен джоб, то ще се трансформира в мощен персонален амулет, единствено за вас.

Ако скръбта се е настанила в къщата ви и членовете на семейството постоянно се разболяват, купете алое.

Много биоекстрасенси настояват, че неповторимото растение има способността да почиства къщата и да укрепва защитните сили на дома, на енергийно равнище. А също по този начин, оказва благоприятен резултат върху човешката аура.

Алоето се употребява в любовната магия от антични времена. Той е в положение да притегли сродната душа към хора, отдали се за дълго време на самотата.

От антични времена има знак, че в случай че алое цъфти в къщата ви, това ви дава обещание благополучен живот, шансът постоянно ще ви съпровожда.

Това растение се употребява и за медицински цели, с негова помощ раните зарастват по-бързо, допустимо е да се облекчи мощната болежка, а алоето също е чудесно противовъзпалително средство. Използва се и при лекуване на настинки, бодърствуване и псориазис.

При лекуването на пациенти и приготвянето на медикаменти се употребяват сок от алое, пресни листа, дестилат и сгъстен сок. За да извършите това, е належащо растението да е навършило три години, а през октомври-ноември се събират междинни и долни листа с дължина над 18 см.

Листата съдържат етерични масла, ензими, антрагликозиди, витамини, аминокиселини, минерали, полизахариди, фитонциди и салицилова киселина.

При лекуването на незарастващи гнойни рани и разнообразни кожни болести, сокът от алое се употребява под формата на напояване или лосион. Ефективността от външната приложимост на сока се дължи на високите му бактерицидни свойства.

Оказва гибелен резултат върху огромен брой известни патогенни микроби, като стрептококи, стафилококи.

Сиропът, подготвен от сок от алое с добавка на желязо, се употребява сполучливо за лекуване на анемия.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР