В доста интересна квалификация преди Гран При на Испания Люис

...
В доста интересна квалификация преди Гран При на Испания Люис
Коментари Харесай

Мерцедес доминира в Барселона, Хамилтън тръгва пръв

В много забавна подготовка преди Гран При на Испания Люис Хамилтън сграбчи пол позишъна, откакто финишира с време от 1:16.173 минути (рекордно време на трасето). Втората позиция остана за неговия съотборник Валтери Ботас, който изостана с +0.040 секунди.

Втората редица беше заета от водачите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен, които изостанаха надлежно с +0.132 и +0.439 секунди.

Петото и шесто място останаха за Ред Бул - Ферстапен и Рикиардо, а десетката затвориха Кавин Магнусе с Хаас, Фернандо Алонсо с Макларън, Сайнс с Рено и Грожан с Хаас.

Във втората част на квалификацията отпаднаха двата болида на Форс Индия - Естебан Окон (13-ти) и Серхио Перес (15-ти), както и Стофел Вандорн с Макларън, Пиер Гасли с Торо Росо и Шарл Льоклер със Заубер.

Строл не приключи квалификацията в Испания

Пилотът на Уилямс Ланс Строл не приключи квалификацията преди Гран При на Испания, пети кръг от международния шампионат във Формула 1. Малко преди края на обиколката, която затваряше първата част на квалификацията, той не съумя да удържи болида и излетя в чакъла, като машината се удари в защитните ограждения. Така той приключи на 19-ото място, а 20-ия Брендън Хартли с Торо Росо, който направи съвсем същата злополука в третата свободна подготовка въобще не започва.

Хартли разруши болида

Другите трима водачи, които отпаднаха в първата част на квалификацията са Сергей Сироткин също с Уилямс, Маркус Ериксон със Заубер, както и Нико Хюлкенберг с Рено.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР