В Донецката народна република общата мобилизация е преустановена, съобщи нейният

...
В Донецката народна република общата мобилизация е преустановена, съобщи нейният
Коментари Харесай

Пушилин спря всеобщата мобилизация в Донецк

В Донецката национална република общата готовност е прекратена, заяви нейният началник Денис Пушилин в ефира на ТВ канал " Россия 24 ".

Що се отнася до мобилизацията, тя е прекратена, защото към този момент са запълнени нужния брой от тези региони, към които е била ориентирана мобилизационната акция ", сподели той.

В същото време ръководителят на ДНР означи, че обстановката на линията на прикосновение остава напрегната.

" И най-лошото, пред което сме изправени, е, че въоръженото формирование на Украйна към момента се бие с цивилното население, това се усеща изключително, когато те се отдръпват, пробват се да причинят допустимо най-вече вреди. И не помислете какъв брой цивилни на процедура са принудени да оцелеят в тези условия ", изясни Пушилин Пушилин.

През последните седмици обстановката в Донбас съществено ескалира: Киев концентрира по-голямата част от армията си на линията на прикосновение и ускори обстрела на ДНР и ЛНР, употребявайки съоръжение, неразрешено от Минските съглашения. На този декор на 19 февруари републиките оповестиха обща готовност, а по-късно се обърнаха към Русия с молба да признаят независимостта им. Два дни по-късно, на 21 февруари, президентът Владимир Путин подписа съответните укази, а на 24 февруари разгласи началото на специфична интервенция за демилитаризация и денацификация на Украйна. От Министерството на защитата подчертаха, че не нанасят удари по цивилни цели, отбелязва ТАСС.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР