В домакинства и фирми в Кипър ще бъдат инсталирани 400

...
В домакинства и фирми в Кипър ще бъдат инсталирани 400
Коментари Харесай

400 хиляди интелигентни електромера ще бъдат монтирани в Кипър

В семейства и компании в Кипър ще бъдат конфигурирани 400 000 интелигентни електромера. Победителят в приключилия търг за осъществяването на плана ще бъде разгласен до края на февруари, оповестиха от Кипърската електрическа компания.

Доставката и монтирането на интелигентните измервателни уреди се финансира с 40 млн. евро по националния План за възобновяване и резистентност.

Въвеждането на умните електромери ще способства доста изгоди за икономисване на сила и пари както от потребителите, по този начин и от доставчиците на електрическа енергия, споделиха от държавната електрическа компания. Клиентите ще имат по-добър надзор върху потреблението на ток и ще могат да понижат сметките си за него.

Три компании са подали предложения. Ако няма обжалвания, каквито бяха направени при предходния търг, договорът с определения реализатор ще бъде подписан при започване на март и работата ще стартира незабавно.

До септември компанията би трябвало да достави първите 50 000 измервателни уреди, от които най-малко 15 000 би трябвало да инсталира.

Не по-късно от юни 2026 година би трябвало да бъдат получени всички 400 000 електромери и повече от половината от тях да бъдат конфигурирани, плануват периодите за реализация на плана.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР