В дома на семейството от Кардам най-вероятно е използвана забранена

...
В дома на семейството от Кардам най-вероятно е използвана забранена
Коментари Харесай

Явор Гечев за трагедията в Кардам: Отровни вещества се продават под масата в аптеки и фирми за растителна защита

В дома на фамилията от Кардам най-вероятно е употребена неразрешена за продажба отрова за мишки. Има мощно отровни препарати, които в съответната доза биха могли да убият човек, даже той да не е в директен допир с тях. Това съобщи пред bTV Явор Гечев от фондация " Четири лапи " във връзка  основната версия, по която работят проверяващите за гибелта на 9-годишния Стефан от Кардам.

„ Проблемът е сложен, дължи се на неналичието на надзор при придобиването на такива препарати и използването им. Всеки човек има достъп до сходни препарати ”, разяснява Гечев.

По думите на специалиста сходни отровни субстанции се продават „ под масата ” в аптеки и компании, които се занимават с растителна отбрана.

„ Хора, които са неквалифицирани, сами си подготвят отровите, макар че законът е доста непоколебим. Масово обаче този проблем се неглижира от институциите, тъй като постоянно жертвата е животно, а когато в животно някак си има едно отношение, че е прекомерно скъпо да се проверява ”, добави той.

Гечев сподели още, че не е сюрпризиран, че е се е стигнало до сходна покруса, защото все по-често хора са употребявали неразрешените препарати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР