В доклад на американското министерство на правосъдието се казва, че

...
В доклад на американското министерство на правосъдието се казва, че
Коментари Харесай

Каква е била ролята на Ирина Дилкинска в криптопирамидата на Ружа Игнатова?

В отчет на американското министерство на правораздаването се споделя, че Ирина Дилкинска е екстрадирана на 20 март и би трябвало да се яви пред американски арбитър. Тя е била началник на правния отдел на OneCoin - компанията на криптокралицата `Ружа Игнатова.

Ирина Дилкинска е разрешила на OneCoin да изпере милиони долари противозаконни доходи посредством фиктивни компании. Тя е помогнала за поддържането на широкообхватна скица с милиони жертви и милиарди долари загуби.

 

Дилкинска е предадена на упълномощени чиновници на американските управляващи на летището в София. Разследването се води единствено на територията на Съединени американски щати, защото се твърди че незаконната активност е осъществена там.

 

" Искането е получено през март месец 2021 година, като е била издадена заповед за арест от областен арбитър в южен окръг на град Ню Йорк. Издадена е алена бюлетина и по отношение на нея, лицето е арестувано на 8 юни 2021 година на територията на София. Незабавно от страна на СГП е направено искане за непрекъснато задържане на дамата. Софийският градски съд е задържал лицето. Обвинението на българската гражданка е, че е взела участие в незаконна група, основана за машинация и пране на пари ", оповестиха от прокуратурата.

 

Американските управляващи настояват, че Дилкинска е помогнала на юриста и съизвършител в схемата с OneCoin Марк Скот да изпере средства в размер на 400 милиона $. След ареста на Скот тя е унищожила уличаваща информация и е уведомила друго забъркано лице за ареста. Срещу Дилкинска са повдигнати две обвинявания, които датират още от 2018 година - те са за машинация на вложители от целия свят и скрит план за пране на пари. За всяко едно от обвиняванията я грозят до 20 години затвор. В България отбраната на Дилкинска е обжалвала решението на прокуратурата и е била известно време под домакински арест.

Адвокат Людмил Рангелов е безапелационен, че Съединени американски щати имат безпощадно законодателство във връзка с прането на пари. " Специално Съединени американски щати са страната, която с най-голяма ревнивост се отнася към прането на пари, тъй като това дава опция за прикрито финансиране на терористични престъпения ", сподели той.

 

Валутата, която компанията OneCoin е предложила на пазара, не отговаряла на условията за криптовалутите, а цената ѝ не се определяла на пазарен принцип, а от самата компания.

 

Дилкинска помогнала и за основаването на фиктивни сдружения за изпиране на пари и опазване на имущество, принадлежащо на криптокралицата Ружа Игнатова. Тя е включена в листата на ФБР за 10-те най-издирвани бегълци. Следите ѝ се губят през 2017 година, когато се е качила на аероплан от София до Атина. Оттогава не е известно къде се намира.

 

Адвокат Рангелов дефинира залавянето на Дилкинска като триумф на Съединени американски щати.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР