В добавка към бензиностанциите, държавата сериозно се ангажира да изгради

...
В добавка към бензиностанциите, държавата сериозно се ангажира да изгради
Коментари Харесай

Правят държавни станции за ток за електромобили

В добавка към бензиностанциите, страната съществено се ангажира да построи и инфраструктура за зареждане на електрически транспортни средства, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от БГНЕС.

Караниколов взе присъединяване в съвещанието на икономическата комисия в Народното събрание, където показа пред депутатите законовите промени, предвиждащи основаването на „ Държавна петролна компания “ и построяването на верига от държавни бензиностанции.

Икономическият министър изясни, че концепцията за основаване тук-там за зареждане на електрически автомобили идва измежду поредност от срещи със стратегически вложители в бранша, съгласно които страната би трябвало да предприеме нужните ограничения за създаване на сходна инфраструктура. Според Караниколов това ще ни направи „ забавни “ за евентуални капиталови планове.

„ През този план ще можем да осъществяваме няколко лъча, по главните коридори на България, където да подсигуряваме този тип зареждане. Това ще ни даде опция да представяме България пред подобен тип вложители “, изясни Караниколов и загатна, че към този момент се водят и съответни договаряния, само че без да дава повече детайлности.

Законопроектът е единствено основата, а всичко към основаването и работата на веригата държавни бензиностанции ще се контролира с подзаконови нормативни актове. Депутатите от икономическата комисията одобриха и решение министър Караниколов да дава доклад на всеки 4 месеца пред тях за това до каква степен е стигнал процесът.

Част от опозицията също поддържа концепцията за държавни бензиностанции, а друга се опълчи. „ Едно хубаво есе, хубави написани фантазии, които без цифри аз няма по какъв начин да подкрепим “, сподели проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия във връзка с претекстовете на законопроекта.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР