В ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс в НДК на

...
В ДНК-пространството за съвременен танц и пърформанс в НДК на
Коментари Харесай

Музика и театър в НДК

В ДНК-пространството за актуален танц и пърформанс в НДК на 21 октомври от 19 и от 20 часа публиката я чака френският театър „ Н “. „ H ” е триизмерна статуя, дегизирана като интимно аудиовизуално зрелище. Д’Аселер и Вигру следват своето изследване на виртуализацията на физическия свят и основават завладяващо и хипнотично преживяване. С помощта на видеопрожекция, „ H “ слага под въпрос усещането на фена и основава илюзията за действително физическо наличие. Кога и по какъв начин обликът става действителност?

На 21 октомври от 18, 30 часа в Литературен клуб „ Перото “ ще бъде показана книгата „ Слънчогледова равнища ” на Людмила Балабанова. Творбата разкрива сензитивност и умеене в колекция с 21 хайбуна, които могат да бъдат разграничени на метафизически медитации и прекарвания, свързани с отношението на авторката към любовта.

На 22 октомври Мария Илиева показва новия си албум „ Всичко – най-хубавото ” на концерт в зала 1 от 20 часа. По нов метод ще звучат някои от най-големите шлагери на певицата от началото на кариерата ѝ до през днешния ден. Публиката ще чуе емблематичните „ Лунен сън ”, „ Нищо ”, „ Alright ”, „ Сама ”, „ Крадена обич ”, „ Чуваш ли ме ”, „ I Like ”, „ Играя стилно ”, „ Нека вали ”, „ Всичко ”...

Българският театър „ Hating machine “ ще можете да гледате на 22 октомври от 20 часа в ДНК. Пърформансът на Марион Дърова направи своята премиера през април още веднъж в ДНК. „ Hating machine “ ни споделя, че да мразиш е по-лесният метод да формираш еднаквост и значителност в свят на скорости и спорна информация. „ Машината за ненавист “ работи по-добре на бързи обороти, с цел да няма време за мислене. Така омразата покълва елементарно, прераства в зараза, подсигурява комфорта на групата и битие без подозрения. Омразата носи неизчерпаема самогенерираща се сила, а въпросът, който спектакълът задава е „ ще се включиш ли към международния мотор? “.

На 23 октомври в зала 1 от 20 часа за първи път ценителите ще гледат балет на Борис Ейфман - „ Евгений Онегин “,  хореографската версия на романа в стихове на Пушкин. В постановката великият хореограф съединява класика и актуалност. Героите на Пушкин са превърнати в знакови персонажи на нашето време, минали през тревожната ера на промени, живущи на ръба на преломление на вековете. Неочакваната композиция от произведения на Пьотър Чайковски и рок музиката на композитора Александър Ситковецкий разрешава на феновете да се усетят по-дълбоко замисъла на хореографа.

Спектакълът „ Цикадите ” е на 23 октомври от 18, 30 часа в Театър Азарян, сцена Backstage. Една история за мъжкото и женското начало, за несломимата любовна хватка сред двама души. Всичко ги разделя и всичко ги събира. За любовта като машина на времето и митичен конфликт сред мъжа и дамата. Желание да се бориш за непостижимото против предпочитание да рискуваш, скачайки в незнайното. Сблъсък на живот и гибел. Емоционално против рационално. Тяло против тяло. Да се довериш на ориста или да си поемеш въздух и да се откъснеш напред?

Последен в програмата на АСТ Фестивал за свободен спектакъл е  хореографският концерт „ SIX LOVE SONGS “ на Жана Пенчева - на 23 октомври от 20 в ДНК. Проектът е резултат от съдействието сред музика и танц, предизвикано от концепцията, по какъв начин може да се пресъздава провалената обич.

На 24 октомври в зала номер 1 е ред на „ Забраненото шоу на Рачков “ – комедиен моноспектакъл, който вкарва в кухнята на малкия екран. Как се вършат новините? Лъжат ли ни рекламите? Какво работи продуцентът? Свършват ли в миналото сапунените сериали? Това са единствено част от въпросите, на които дава отговор един от най-обичаните шоумени в България.

Най-популярният и сполучлив гръцки реализатор Йоргос Даларас гостува за първи път в София с величествен концерт в зала 1 на 25 октомври от 20. Иконата на гръцката музика ще разтопи сърцата на всичките си български фенове с превъзходен театър, част от новото му турне „ Classics ”, събиращо най-хубавото от многогодишното му и голямо творчество. Мива Матрейек – аниматор, дизайнер и пърформанс актьор ще гостува на сцената на ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс на 26 октомври от 19, 30 часа. Благодарение на опита си в анимацията, Мива Матрейек основава спектакли онлайн, в които тя е контур, сянка, взаимодействаща със основаните от нея преносими облици, които изследват пресечната точка сред кино и спектакъл, фанатично и физическо.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР