В дневния ред на служебното правителство следващите седмици неизменно ще

...
В дневния ред на служебното правителство следващите седмици неизменно ще
Коментари Харесай

Гълъб Донев с остра критика към 48-ото Народно събрание

В дневния ред на служебното държавно управление идващите седмици непроменяемо ще участват законопроектите, които 48-ото Народно заседание не откри политическа воля и врем е да одобри, това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет. 

" Трябва още веднъж да разгледаме и приемем плановете за закони, които ще внесем в 49-ото Народно заседание ", уточни Донев. 

" За протокола, само че и за поддържане на публичната памет напомням, че тези законопроекти бяха подадени от служебното държавно управление в 48-ото Народно заседание , а политическите сили, показани в него ги оповестиха за собствен приоритет. Тези законопроекти бяха нужното изискване за присъединението на страната ни към Шенгенското пространство и за реализацията на Плана за възобновяване и устойчивос т. Още по-важно събитие, обаче, е, че тези закони трябваше да ридвижат напред промени, от които се потребност на първо място българското общество. Най-ясно това проличава от плановете за правосъдната промяна и битката с корупцията " , добави служебният министър председател. 

По думите му тези законопроекти би трябвало да бъдат осъществени , не тъй като някой ги желае от тях, а тъй като обществото упорства за правдивост. 

" Тези законопроекти са и огледало, което ясно отразява приноса на всеки за промяна в правосъдната система. Разибра се, в това огледало всеки има правото да се оглежда, според от субективното си чувство за правдивост и корупция ", сподели още служебният министър-председател Гълъб Донев. 

Държавният глава Румен Радев през вчерашния ден също насочи сериозна рецензия към миналото Народно заседание,  бившите народни представители и неосъществените по думите му от тях задания.

" Относно апелите на някогашни народни представители, които непрестанно повтарят, че показват волята на българския народ, дано не забравяме, че те се разминаха изцяло с упованията и очакванията на българите.  48-ото Народно заседание е парламентът, който се саморазпусна от боязън да образува правителство и да поеме отговорност за ръководството на страната в сложен миг. То саботира правосъдната промяна, европейската интеграция, не одобри законите на служебното държавно управление, които отваря пътя ни към Шенген и Еврозоната . Прие съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска и не одобри препоръчаната от служебното държавно управление стратегия за действителна рационализация на българската войска ", съобщи президентът. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР