В днешно време спокойно можем да кажем, че киното разполага

В днешно време спокойно можем да кажем, че киното разполага ...

Нуждае ли се Холивуд от интимен координатор.


В днешно време спокойно можем да кажем, че киното разполага с всичко. В това число визираме най-вече огромните бюджети, с които се снимат най-мащабните продукции.

По принцип повечето похарчени пари трябва да означава и по-качествен филм, но за съжаление не винаги се получава така. В екшън филмите пък без каскадьори не може, защото някои сцени изискват специална подготовка, която обикновените актьори не притежават.

Интересното е, че във всички аспекти на на даден филм или сериал има професионалисти, които следят за доброто изпълнение и безопасността на сцените. При секс сцените обаче, които са все по-често срещани, това не е точно така.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Emily Meade (@need4meade) на Мар 12, 2019 в 11:00 PDT

Според актрисата Емили Мийд никой в Холивуд не обръща специално внимание на секс сцените. Именно Мийд е поискала от HBO да назначат интимен координатор за сцените ѝ в "Нюйоркска комбина".
НВО, "консултант по интимността" и секс сцените в сериалите и филмите
Какъв е проблемът на НВО със секс сцените

Новаторски ход към интимността

Причината е, че сериалът разкрива първите стъпки на порно индустрията, което означава, че секс сцени определено има. 30-годишната актриса смята, че с напредването на възрастта и зараждането на движението #MeToo е станала по-отговорна и взискателна към този тип сцени.

HBO, разбира се, са уважили искането на Емили Мийд и са назначили Алисия Родис за интимен координатор. Ролята на Родис е била да работи съвместно с режисьорите и актьорите, за да могат секс сцените да изглеждат по възможно най-добрия начин.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Emily Meade (@need4meade) на Сеп 9, 2019 в 3:59 PDT

Сред отговорностите на интимния координатор са и хореографията и познаването на изискванията на всеки един актьор за границите, които е готов да премине.
Новите филмите и сериали по HBO през септември
Новите филмите и сериали по HBO през септември

През първите дни на есента няма да има време за скучаене

Според Мийд, друга ползва от интимен координатор е, че се намалява шанса този тип сцени да бъдат неловки за самите актьорите. Оказва се, че наистина има право, защото HBO, както и конкурентите им от Netflix, са започнали да назначават интимни координатори за всички свои продукции, в които има секс сцени, пише Vanity Fair.

Източник: lifestyle.bg