В днешния свят разглеждането на автобиографията на кандидата и провеждането

...
В днешния свят разглеждането на автобиографията на кандидата и провеждането
Коментари Харесай

Седем неуловими трика на интервюто за работа, с които ви тестват

В днешния свят разглеждането на автобиографията на претендента и провеждането на общоприетоо изявление не е задоволително в борбата за съвършения чиновник.

Ето за какво работодателите би трябвало да употребяват някои трикове.

Повечето от тях са толкоз елементарни, че претендентът може да се провали на един от тези психически проби и даже да не забележи самия тест.

Bright Side показва, че предлагането за кафе или чай постоянно може да бъде част от изявлението, което да повлияе на бъдещата орис на претендента. Вижте още:

Предлагат ви чаша кафе с причина

Напоследък пробата „ чаша кафе “ набира все по-голяма известност измежду работодателите. В началото на изявлението интервюиращият води претендента в кухнята и му предлага чаша кафе. След изявлението той деликатно следи какво ще направи претендентът с чашата – ще попита ли къде да я постави, просто ще остави чашата на масата или ще я измие самичък в кухнята.

Ръководителят на компанията за разработка на счетоводен програмен продукт Xero Australia Трент Инес, който основава този способ, споделя, че този трик приказва доста за характера на индивида и неговите обноски - повече от отговорите на действителните въпроси на изявлението. Може също по този начин да покаже какъв брой бързо претендентът ще се впише в екипа. Най-доброто решение в този случай е да отидете в кухнята след изявлението и да измиете чашата сами.



Умишлено ви карат да чакате

В реалност пробата „ чаша кафе “ е почтен трик. Ситуацията може да бъде доста по-трудна, в случай че изявлението е планувано за 9 часа сутринта, само че когато претендентът пристигна в офиса по-рано, интервюиращият към момента е ангажиран и търсещият работа би трябвало да чака 10 минути. И по-късно още 10 минути. И по-късно още 15 минути.

Този трик може да покаже какъв брой прочувствено постоянен е претендентът в стресови обстановки и какъв брой доста желае да получи тази позиция като цяло.

Интервюиращият внезапно стартира да крещи

Повишаването на глас, крещенето и даже потреблението на обидни думи е различен метод за моделиране на стресова обстановка и опция да се ревизира способността на претендента да устои на напрежението. Експертите ви поучават да запазите успокоение и да отговорите на тези въпроси допустимо най-спокойно.

Интервюиращият насочва странна молба - да вземем за пример да скочите през прозореца

Друга неприятна изненада за търсещия работа може да се крие зад ексцентрична молба - да вземем за пример да скочиш от прозореца. В този случай интервюиращият желае да види способността на претендента да мислене „ отвън кутията “.

Можете да употребявате следния излаз от тази обстановка: качете се на перваза на прозореца, само че скочете на пода на стаята, където се организира изявлението. Никой не прецизира къде би трябвало да скочите. Или можете да ги шокирате, като зададете насрещния въпрос: „ Как ще се възползва компанията от моя скок? “

Интервюиращият внезапно стартира да се държи необичайно

Кандидатът може да бъде пренебрегнат от интервюиращия, като той гледа екрана на компютъра си или отговори на телефонно позвъняване и напусне стаята по средата на изявлението.

Този трик може да покаже по какъв начин претендентът ще пренасочи вниманието на интервюиращия или какви похвати ще употребява, с цел да излезе от тази обстановка. Една от най-ефективните варианти е да помолите интервюиращия да пренасрочи изявлението за различен ден.

Кандидатът се показва на целия екип

Възможно е интервюиращият да предложи на претендента опция да поддържа връзка с евентуалните си сътрудници след изявлението. Може да е в офиса или след работа. Това не е елементарен вежлив жест – това е метод работодателя да разбере мнението на своите чиновници за претендента.

Интервюиращият пуска химикалката си на пода

Друг тест, който може да помогне на работодателя да отсее дружелюбни и доброжелателни претенденти, е да пусне писалка и да следи реакцията на претендента. Ако претендентът инстинктивно се наведе и я вдигне, е евентуално той да бъде нает. Ако разреши на интервюиращия да го направи, е евентуално да не получи позицията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР