В днешния ден на територията, обслужвана от районните управления в

...
В днешния ден на територията, обслужвана от районните управления в
Коментари Харесай

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Софийска област

В днешния ден на територията, обслужвана от районните ръководства в Самоков, Ихтиман и Костенец, започва профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността, застраховане на публичния ред и сигурността на придвижването, секване на противозаконна комерсиална активност и попречване на закононарушения срещу политическите права на жителите. В акцията вземат участие чиновници от икономическа и престъпна полиция в ОДМВР-София и сътрудниците им по места, както и представители на Националната организация по приходите, Регионалната здравна ревизия, Българската организация по сигурност на храните и Регионалната дирекция по горите. Обект на инспекция са заложни къщи, търговски обекти, офиси, и частни адреси.

На територията на община Самоков чиновници на БАБХ са иззели 40 кг месо от нерегламентиран търговски обект. В същия са открити и 200 къса цигари без бандерол, конфискувани от митническите управляващи. Актове са формирани и в други два от инспектираните обекти – за погрешно предпазване на млечни артикули и за липса на документи за генезис на стоките.

Пет случая на транспорт на нелегално добита дървесина са открити при осъществена инспекция на моторни транспортни средства. Иззети са към 7 кубика немаркирана дървесина, формирани са актове по Закона за горите.

На територията на община Ихтиман все още са тествани шест търговски обекта. От представителите на РЗИ са формирани три констативни протокола за открити нарушавания – един за нерегламентирано тютюнопушене и два за липса на здравни книжки.

На територията, обслужвана от РУ-Костенец, са инспектирани четири кредитни институции и една заложна къща. Съставени са пет предупредителни протокола, извършени са 13 беседи с жители.

В Деня без починали на пътя, за какъвто е разгласен днешният 21 септември, екипи на бранш " Пътна полиция “ към регионалната дирекция реализират засилен надзор по отношение на съблюдаване наредбите на Закона за придвижване по пътищата.

До момента, в границите на профилираната полицейска интервенция, с мобилни механически средства са снимани общо 342 нарушавания на скоростните режими. Сред тях е и лидер на лек автомобил, минал през обитаемо място със 111 км/ч при ограничаване от 50 км/ч.

Проверени са 56 моторни транспортни средства и 72 лица. За установени разнообразни нарушавания са формирани 6 акта и 18 фиша. Връчени са и 13 електронни фиша.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР