„В днешната обстановка на сигурност изискванията към Българската армията са

...
„В днешната обстановка на сигурност изискванията към Българската армията са
Коментари Харесай

Тагарев: Заделен е сериозен ресурс за оборудването и подготовката на армията

„ В днешната конюнктура на сигурност условията към Българската армията са доста по-високи. Това се схваща освен от професионалния състав в армията, това се схваща и от политическия хайлайф на страната. България реши да задели доста по-сериозен запас за оборудването на армията, за нейната подготовка, за намирането на качествени хора. Правителството пое ангажимент през идващите години да поддържа най-малко 2% от Брутният вътрешен продукт за финансиране на защитата и ние се стараем да използваме този запас по най-разумния метод. “ Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев на откриването на първото лицензирано хеликоптерно летище за образование на курсанти и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха.
Висшето военновъздушно учебно заведение работи освен за Българската войска, само че извършва и функционалности, които са в помощ на популацията и на гражданските управляващи и образец за това е лицензираната площадка, която може да бъде употребена за оказване на спешна помощ с хеликоптери “, добави той.

„ Съвсем неотдавна заделихме над 2 милиона лв., с цел да може Военновъздушното учебно заведение да придобие два образователни хеликоптера и по този начин в доста къси периоди да осигурим изцяло потенциала за оказване на спешна помощ по въздуха. Те ще бъдат употребявани и за подготовка на водачи на Военновъздушните сили “, заяви министър Тагарев. Той изрази убеденост, че преподавателският и инженерно-техническият състав на Висшето учебно заведение ще създадат всичко допустимо за образованието на курсантите по най-хубавите международни стандарти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР