В динамичната сфера на дигиталните финанси Европа се намира на

...
В динамичната сфера на дигиталните финанси Европа се намира на
Коментари Харесай

Крипто пространството в Европа вече не изглежда толкова гостоприемно

В динамичната сфера на цифровите финанси Европа се намира на кръстопът, търсейки комплицирания баланс сред нововъведенията и регулирането.

Единадесетото издание на отчета на 21Shares “Състояние на криптовалутите ” разкрива трансформиращ се роман, като Законът за данните на Европейския съюз, който несъзнателно хвърля неустановеност върху бъдещето на смарт договорите в района.

Регулаторните промени, по-специално Регламентът за пазарите на криптоактиви (MiCA), които в началото се разглеждаха като обещаващи, в този момент са изправени пред надзор заради Закона за данните за смарт контракти.

Този регулаторен ход провокира неодобрение измежду разработчиците на блокчейн, пораждайки опасения за евентуалното приключване на гении и нововъведения от Европа. Глобалната конкуренция за изява в региона на криптовалутите, разказана в отчета, акцентира конкуренцията сред районите за привличане на най-хубавите гении и пионерски планове.

Подходът на Европейския съюз отразява универсалното предизвикателство при балансирането на нововъведенията и регулирането. Противоречивата уговорка за смарт контракти в Закона за данните слага въпроси по отношение на ролята на Европа като център за крипто предприятията.

Обратно, юрисдикции като Обединеното кралство и Хонконг интензивно се нареждат като световни крипто убежища, като Обединеното кралство към този момент притегля огромни играчи като a16z. Благоприятните за криптовалутите разпореждания на Хонконг затвърждават позицията му в развиващия се крипто пазар в Азия.

Регулаторният пейзаж в Европа, завършен от Закона за данните, бележи основен миг за крипто промишлеността. Докато Европа се бори с последствията, международната крипто общественост следи, очаквайки разгръщането на сюжета за нововъведенията и устойчивостта в изискванията на разрастващата се екосистема на цифровите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР