В дигиталната ера, в която живеем, повечето от нас са

...
В дигиталната ера, в която живеем, повечето от нас са
Коментари Харесай

6 начина да преборите зависимостта си от смартфона

В цифровата епоха, в която живеем, множеството от нас са развили особена взаимозависимост от смарт телефона си. Според данни на английския регулатор Ofcom междинният британец ревизира телефона си на всеки 12 минути, когато е безсънен. А 78% от хората на възраст сред 25 и 24 години признават, че не могат да си показват да живеят без него.

Предприемачът и създател Таня Гудин обаче е твърдо решена да се оправи с този проблем. По време на събитие в Лондон тя споделя няколко трика по какъв начин човек може да се оправи с пристрастеността си към смарт телефона си.

Приемете, че вършиме... диета

" На първо място би трябвало да мислите за това като за цифрова диета. Идентифицирайте какво за вас е цифровата нездравословна храна ", изяснява тя. По нейните думи главната задача на този стадий е да се откри кое е това нещо, което ви кара да прекалявате със смарт телефона си - Фейсбук, служебният мейл или пък нещо друго.

 8 страховити неща, които смарт телефонът ви знае за вас
8 страховити неща, които смарт телефонът ви знае за вас

Мобилните устройства ви познават по-добре, в сравнение с си мислите

Не на технологиите отвън офиса

Това важи при положение, че работата ви е обвързвана със стоенето против компютър през целия ден. Ако е по този начин, по-добре въведете предписание свободното си време да не прекарвате още веднъж " онлайн ".

Чао на всички вести

Гудин споделя, че една от най-хубавите техники е премахването на всички известия на мобилното устройство. Това включва и прекъсването на звука му.

" Причината за какво да го направиш е толкоз мощна, че в борбата сред известията и самоконтрола постоянно печели първото ", споделя тя. Експертът поучава, в случай че това е прекомерно мъчно решение човек да намерения най-малко кои биха били тези така наречен известия, " без които би могъл да живее ".

 Как да вършиме съвършени фотоси със смарт телефона си?
Как да вършиме съвършени фотоси със смарт телефона си?

Сегашните мобилни устройства не отстъпват на класическите фотоапарати и камери

Далече от очите, надалеч от мозъка

Отново нещо просто, само че все пак работещо. Таня Гудин споделя, че един от най-лесните способи човек да понижи " висенето " в някои мобилни приложения е просто да ги държи надалеч от очите си. В случая това може да значи да ги махне от началния екран, да ги реалокира в обособена директория или да сменя постоянно паролата им.

Важните граници

Според проучване на McKinsey от 2012 година типичният чиновник прекарва 28% от работното си време през седмицата проверявайки имейла си и отговаряйки на писма там.

 С нова технология батериите на смарт телефоните ще устоят по няколко дни без зареждане
С нова технология батериите на смарт телефоните ще устоят по няколко дни без зареждане

В какво се крие ключът към това?

" Проверявайте мейла си два или три пъти дневно. Дори си наложете график, по който да го вършиме - да кажем проверете го в 8:30 сутринта, а по-късно още веднъж на обед ", споделя Гудин.

Забранените за смарт телефони места

Изберете някои места, на които ще бъде " неразрешено " да носите смарт телефона си. Това може да е късата ви почивка отвън града или пък вкъщи. И това значи без телефон освен в спалнята, само че и в кухнята, банята и изобщо на всички места у дома.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР