В десетото поредното издание на Миндя рок фест ще пеят

...
В десетото поредното издание на Миндя рок фест ще пеят
Коментари Харесай

Хедлайнери от предишните издания на Миндя рок фест ще уважат 10-годишния му юбилей

В десетото следващото издание на " Миндя рок фест " ще пеят множеството хедлайнери от предходните издания, показа за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ политологът Евгений Дайнов, който е и уредник на феста. Няма да участва само известната поп-група от Турция, която пя у нас преди 3 години.  Сърбите от „ Котън пикърс “, които се радват на огромна популарност в Европа и Съединени американски щати, обаче ще пеят на сцената:

„ Милена Славова се връща След към три години неявяване и тя. Както постоянно, Васко Кръпката си е главната звезда “.

За феста ще дебютира и младата звезда Ния, която неотдавна завоюва влиятелен ефирен формат. Нова група от Къпиново –Рестарт - ще открие фестивала.

„ Те свирят Zepelin. Шефът е лекар, медицински професор - началник на Института по хигиена и други доктори около него “.

„ Откакто започнахме да вършим този фестивал, за последните 10 години, се появиха стотици селски фестивали! Стотици! И все в този формат с рок-блус-джаз - почти като нашия. Стотици са, само че нашият е най-големия. 2000-3000 души аудитория. Площадът събира едвам половината, а другите са по дворовете, тъй като се чува прелестно из цялото село “, гордее се Дайнов и признава, че конкуренцията в музиката е хубаво нещо.

Фестивалът е в петък и събота 24 – 25 август, а наличието е гратис.  Рокът е културна опозиция, уверен е Дайнов. Чрез него се култивират „ тези живи сили в българския народен организъм, които са способни да бъдат модерни и свободни “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР