В Деня за по-чист въздух служителите на Столична община, заедно

...
В Деня за по-чист въздух служителите на Столична община, заедно
Коментари Харесай

Столична община отчете по-малко коли в Деня за по-чист въздух

В Деня за по-чист въздух чиновниците на Столична община, дружно с кмета Йорданка Фандъкова, дойдоха на работа без коли, а местата за паркиране пред общината бяха превърнати в градинка. Примерът на столичната администрация беше последван от чиновниците на десетки компании, държавни институции, районни администрации и членовете на Комисията по околна среда в Народното събрание.

" Отказът от коли в този ден е една дребна стъпка в посока на това да заговорим на всеослушание, както за това, което общината прави за качеството на атмосферния въздух, по този начин и за това, което всеки един от нас като живеещ или работещ в този град може да направи, с цел да способства за по-чист въздух. В София има опция на персоналните коли и това е градският превоз, чието модернизиране е приоритет в последните години. Знаете, че напълно скоро ще имаме нови 80 рейса на природен газ и 20 електрически, с които подновяването на автопарка на градския превоз ще доближи 90%. Подновихме и автобусите по по този начин наречените " Витошки линии ", които не бяха подменяни съвсем 30 години. Продължаваме да строим метрото и упованията ни единствено от него са при стартирането на третия лъч да се понижи замърсяването на 90 000 т/г. " Това акцентира зам.-кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Чрез разнообразни тематични просветителни начинания в Деня за по-чист въздух се включиха и над 100 столични учебни заведения и детски градини. Кметът Фандъкова взе присъединяване в формалната стратегия на 38. ОУ " Васил Априлов ", в границите на която възпитаниците показаха лични стихотворения, есета, песни и други направени от тях материали на тематика: " Чистият въздух зависи от всеки един от нас ".

Инициативата на Столична община се организира с поддръжката на посолството на Англия в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва точно от Англия, където този ден се отбелязва всяка година в разнообразни градове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР