В деня, в които почитаме светите мъченици София, Вяра, Надежда

...
В деня, в които почитаме светите мъченици София, Вяра, Надежда
Коментари Харесай

София празнува!

В деня, в които почитаме светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов - столицата ни - София чества. Според кмета Йорданка Фандъкова, която гостува в предаването " Денят стартира с Георги Любенов ", градът доближава 2 милиона души,въпреки че формалната статистика сочи малко над милион и 400 хиляди непрекъснати поданици.

Вижте директно включване от тържествата по случай Деня на София.

 Фандъкова: Ще бъде неразрешено паркирането пред Фандъкова: Ще бъде неразрешено паркирането пред "Св. Александър Невски "
Пред "Свети Александър Невски " няма да е позволено паркирането на рейсове, до седмици ще разгадаем казуса със стоянките, сподели кметът на София Йорда...
Как се промени градът от предишния септември до през днешния ден?
Едно от най-значимите облекчения за софиянци през миналата година е отварянето на улица " Обиколна " в квартал " Дружба ". Събитие, което беше чакано повече от 10 години и сензитивно облекчи придвижването в региона.

За първи път от построяването си преди повече от 30 години беше ремонтирана напълно и остарялата част на моста " Чавдар ". Обновен беше и " Орлов мост ", чиято настилка години наред беше нагъната. Някои от реконструкциите обаче не минаха без неодобрение. Такъв беше казусът с бул. " Дондуков ", който след опозиция на част от столичани резервира павираните си сектори и се снабди с велоалея. Очаква се да бъде напълно приключен до края на октомври.

Ремонтът на столичния бул. " Прага " също беше съпроводен с цивилен митинги. Въпреки недоволството на хората Столичната община отстрани паветата и асфалтира булеварда.

Наред с пътните поправки, част от рейсовете и трамваите бяха актуализирани. Ето какво споделиха и хората за измененията в София.
Сергей Михайлов: Много, доста не се трансформира. Променя се, само че относително постепенно, с доста поправки и съвсем нищо не е направено още. Тома Митев: Паметника махнаха - това се промени. Метрото го вършат и тук-таме пооправят някоя и друга улица нещата си стават. Малкия го одобриха на градина.
Промените безспорно водят до повишение на качеството на живота ни. Но извънредно значимо е да съумеем да ги забележим и запазим.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР