В деня, след като падне извънредното положение, ресторантите ще бъдат

...
В деня, след като падне извънредното положение, ресторантите ще бъдат
Коментари Харесай

Препълнени ресторанти ден след извънредното положение прогнозира предприемач

В деня, откакто падне изключителното състояние, заведенията за хранене ще бъдат цялостни. Прогнозата и на предприемачът Красимир Дачев: Въобще не се тормозете, не е станала някаква драма.

В ефира на БиТиВи Дачев направи прогноза, че туризмът, хотелиерството и ресторантьорството са секторите, които ще се възстановят извънредно бързо. И месец откакто отмине рецесията всичко ще е цялостно от хора.

" След година-две ще имаме вицове за това време... След две седмици ще мине гюрултията, да му мислят агънцата ", отсече Дачев и уточни, че не би трябвало да бъдем толкоз черногледи.

Красимир Дачев утвърждава ограниченията, които страната предлага на бизнеса, макар някои рецензии по отношение на така наречен мярка 60/40. Според него никой не си прави сметка, че самоосигуряващите се обезпечават единствено за пенсия, а не се обезпечават за безработица. Той е безапелационен, че парите и държавната помощ би трябвало да се разпределят за лоялните платци. Трябва взаимност с хората, които работят, а не с тези, които не работят, акцентира Красимир Дачев.

Проблемът обаче бил в детайлите по кандидатстването по мярката. " Тогава бизнесмените открили, че би трябвало да заплащат за неработене, а никой не е привикнал да заплаща на някой да не работи - това е социализмът ", аргументира се Дачев.

Красимир Дачев обаче настоя, че бизнесът би трябвало да бъде и националноотговорен.

" Много бързо ще излезем от рецесията. Това огромно плачене, което го вършим в този момент, ми е доста смешно. Държавата би трябвало да се концентрира и да дава помощ на тези, които са положителни данъкоплатци, които си заплащат и са резонни. На това хоро (големите рецензии и недоволство, бел.ред.) се хващат такива, които не си заплащат налозите ", означи Дачев. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР