В деня на Велики четвъртък 250 деца от столични училища

...
В деня на Велики четвъртък 250 деца от столични училища
Коментари Харесай

Деца боядисаха 1000 яйца в подкрепа на социално слаби хора

В деня на Велики четвъртък 250 деца от столични учебни заведения и детски градини боядисаха 1000 яйца на площад „ Света Неделя “. Те ще бъдат раздадени на обществено слаби хора, които посещават обществената кухня, проведена от омбудсмана Мая Манолова. Инициативата е част от акцията ѝ „ Великден за всеки, подари празник на баба и дядо “.

 „ Идеята е децата да се научат да имат вяра в положителното и дружно да вършат положително, тъй като християнството е положително “, съобщи Манолова.„ Първото яйце се боядисва в алено. Под Господ е имало гнездо с яйца и една капка кръв е паднала върху едно от яйцата, което се е боядисало в алено. И по тази причина постоянно първото яйце се боядисва в алено “, сподели ученикът Алекс Романов, който с неспокойствие чака Великден и се надява и тази година да му се падне биячът.
Събитието продължава с литийно шествие, което ще стигне до обществената кухня при църквата „ Св. Кирил и Методий “.

От думите на омбудсмана стана ясно, че тя завършва работа, само че се обмисля вид такива кухни да се провеждат в бъдеще по кварталите.
„ От Коледа до Великден показахме, че подобен план може да бъде дълготраен. Освен топъл обяд, хората получиха отношение, добра дума, място за обществени контакти и топлота “, съобщи Манолова и благодари на сътрудниците, с чиято помощ са съумели да хранят бедните с топла чорба, самун и плодове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР