В Деня на отворените врати граждани и журналисти видяха напредъка

...
В Деня на отворените врати граждани и журналисти видяха напредъка
Коментари Харесай

Община Крумовград и „Дънди Прешъс Металс" подписаха Годишен рамков договор за инвестиции в обществото на стойност 500 000 лева

В Деня на отворените порти жители и публицисти видяха напредъка по новостроящия се рудник „ Ада тепе "

На 15 май Община Крумовград и „ Дънди Прешъс Металс Крумовград " подписаха Годишен рамков контракт за вложения в обществото на стойност 500 000 лв.. На публична гала подписите си под документа сложиха кметът Себихан Мехмед и ръководителят на Общинския съвет Метин Байрамали, изпълнителният шеф на минната компания доктор инж. Илия Гърков и оперативният й шеф инж. Любомир Хайнов. В същия ден се организира и Ден на отворените порти, по време на който „ Дънди Прешъс Металс Крумовград " показа пред близо 100 жители и публицисти напредъка по новостроящия се рудник „ Ада тепе ".

Новите половин милион лв. през 2018 година ще създадат Крумовград и околията още по-добро място за живот и работа и ще върнат интереса на младежите към района. Припомняме, че в края на предходната година „ Дънди Прешъс Металс " беше удостоена с почетна грамота „ Общински донор " от Националното съдружие на общините в България (НСОРБ). Призът беше връчен в категория Общински донор междинни общини за дарените над 1,6 млн. лева в поддръжка на планове и начинания за подобряването на инфраструктурата, опазването на здравето, образованието, развиването на културата и спорта в общината.

„ Споразумението за вложения в обществото, което подписахме през днешния ден с община Крумовград, е към този момент традиция, която подсигурява, че поддръжката на „ Дънди Прешъс Металс " за развиване на района ще стане многогодишна. Така че дружно ще вървим напред ", сподели Илия Гърков.
От минната компания оповестяват, че Годишният рамков контракт за вложения в обществото сред тях и общината включва финансиране на следните планове: Асфалтиране на сектори от републикански път III - 592 Крумовград-Токачка в чертите на гр. Крумовград - елементи от ул. " ХристоБотев " Асфалтиране на подходи към Спешна помощ и Медицински център в Крумовград Асфалтови кърпежи на улици в Крумовград Ремонт на покрива на постройка на блок А на МБАЛ „ Живот+ " Крумовград „ Частична замяна на дограма и топлоизолация на постройка на блок А на МБАЛ „ Живот+ " Крумовград Водопровод от водопроводна мрежа „ Орех " до ПС „ Звънарка " Изграждане на спортни уреди „ Игрище за минифутбол " Средства за носии на група „ Силивряче " към ЦПЛР-ОДК Крумовград Асфалтиране на път в с. Сърнак Бетонова настилка на махали в с. Сърнак Осигуряване на средства на ФА „ Изворче " и Търговска колегия " Ритмика " към НЧ " ХристоБотев - 1914 " Крумовград за присъединяване в 8-ми интернационален фолклорен фестивал в Паралия -Катерини, Гърция, и снимане на филм с присъединяване на ФА „ Изворче " Осигуряване на средства за присъединяване на женска фолклорна група и Търговска колегия " Детелини " към НЧ " Народни будители - 1925 " с. Аврен в 8-ми Национален фолклорен фестивал „ Насред площада " в Арбанаси Осигуряване на средства за закупуване на озвучителна техника в НЧ " Д-р ПетърБерон " с. Странджево
„ Благодарни сме за всички вложения от страна на „ Дънди Прешъс Металс ", които са доста нужни за нас. Фирмата съумя да удовлетвори всички наши искания по реализирането на плана за рудник „ Ада тепе " и това е трети следващ годишен рамков контракт, в който приоритет са развиването на инфраструктурата и обществени значими обекти в общината и околните до рудника селища. Благодарим на „ Дънди Прешъс Металс " за огромната поддръжка ", съобщи по време на подписването кметът госпожа Себихан Мехмед.

В деня на подписването на Годишния рамков контракт, от „ Дънди Прешъс Металс Крумовград " проведоха и Ден на отворените порти в рудник „ Ада тепе ". По време на събитието представители на минното сдружение демонстрираха на локалните жители и публицисти напредъка по новостроящия се обект. Над 100 души посетиха „ Ада тепе " и получиха цялостна информация за новостроящия се обект и използването на най-високите международни стандарти за градежа на рудника.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР