В Деня на Освобождението на Казанлък новият мини футболен комплекс

...
В Деня на Освобождението на Казанлък новият мини футболен комплекс
Коментари Харесай

Новият мини футболен комплекс в Града на розите вече е факт

В Деня на Освобождението на Казанлък новият мини футболен комплекс в Града на розите към този момент е реалност. След година строителни действия модерното спортно оборудване бе публично намерено при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

 

Спортният комплекс включва три мини футболни стадиони, изкуствена трева, осветяване, красива естрада със 120 места, съблекални и бани за спортистите, следва разкриването и на зала за конференции.

 

Игрищата за младите футболисти са с размери 25 на 40 метра, с опция за сливане в огромно футболно игрище, с размери 64 на 40 метра.

 

Инвестицията е напълно на Българския футболен съюз посредством ФИФА. Сред формалните лица на откриването бяха краткотрайно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов, изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов, с извънредно подпомагане за новата облага в Казанлък, за което Кметът Галина Стоянова изрече признателността на казанлъчани и връчи на Борислав Попов Благодарствена грамота и Плакета на града. Тя отличи институциите, които имат заслути за днешното събитие: „ Една от тези институции е Българският футболен съюз. Инициативата за основаването на този комплекс е на БФС. Всичката работа и компликация да се извървят стъпките да реализацията изискуем на един от същинските другари на казанлъчани господин Попов. “, уточни Кметът на Казанлък. Тя изброи стадиите: проектирането, разполагането на комплекса, строителството, постигнатата визия, до последния подробност. Галина Стоянова обърна внимание на приноса на Общински съвет – Казанлък, които взеха решение за даване на терена с цялостно единогласие и изрече признателност за мъдрото гласоподаване. ФК „ Розова котловина “ е традиция в нашия град и също е институция, която също има заслуга и изрече благодарности на президента на клуба Георги Мермеклиев. Представителите на БФС връчиха алегорично ключа за новото спортно оборудване на ФК „ Розова котловина “, които ще го стопанисват.

 

„ Днес е празник за града, първият от календара на 2021 година. “, започнса словото си към присъстващите Кметът Галина Стоянова. „ Надяваме се с днешния празник, който съчетаваме с триумфите на спортистите от Казанлък да стартира една по-стегната, по-добра, по-здрава и по-свободна година! Свободна за надпревари, за работа и за триумфи! “, пожела Кметът на Казанлък. Галина Стоянова поздрави всички спортисти, които, макар огарниченията през 2020 година реализираха оценки и им пожела триумфи.

 

 

„ Честит нов дом на футбола в община Казанлък! “, поздрави гостите на откриването изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов. „ Действително с едни съществени вложения и организация от страна на Българския футболен съюз, със съдействието на Община Казанлък, успяхме да изградим този мини комплекс. “, описа Борислав Попов. Той изрече също признателност към всички страни, ангажирани с построяването на новата облага, а на младите футболисти и спортисти пожела доста триумфи.

 

Казанлък е третият български град, който се радва на модерния футболен комплекс, след София и Видин. Новата облага в Казанлък дава отговор на потребността от разширение на спортната инфраструктура в града, което да удовлетворява потребностите на казанлъшките спортни клубове.

 

Церемонията почетоха футболната легенда Емил Костадинов,    представители на управлението на БФС, ръководителят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов и общински съветници, общинското управление, сполучливите спортисти на Казанлък и посетители на събитието.

 

Сред първите, стъпили на новия терен бяха състезателите, донесли най-вече спортна популярност на родния си град през миналата година: Спортист на 2020 Илина Иванова от Спортен клуб по таекундо „ Кентавър “, техният треньор Николай Богданов, за следващ път отличен за Треньор на годината, девойките старша възраст от Волейболен клуб „ Казанлък “ с треньор Борислав Крачанов, десетките млади спортисти, които макар международната пандемия демонстрираха воля и хъс и през предходната година реализираха победи за Казанлък.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР