В Демократична България са очаквали Продължаваме промяната да внесе антикорупционния

...
В Демократична България са очаквали Продължаваме промяната да внесе антикорупционния
Коментари Харесай

В Демократична България учудени, че са пренебрегнати като съавтори за КПКОНПИ

В " Демократична България " са очаквали " Продължаваме промяната " да внесе антикорупционния закон в съавторство с тях. Това сподели депутатът Атанас Славов в коридорите на Народното събрание.

Вчера групата на " Продължаваме промяната " внесе в деловодството на Народното събрание Законопроект за противопоставяне на корупцията. Той стана мотив за разногласия и взаимни обвинявания с " ИТН ".

" Ние, с сътрудниците, сме работили дружно по този законопроект, проведени са няколко полемики, имахме подготвеност по-скоро законопроектът да бъде импортиран взаимно. В този смисъл се учудихме, че е импортиран единствено от ПГ на " Продължаваме промяната ", сподели Славов.

Той посочи, че извънредно значим детайл са проверяващите функционалности на антикорупционната комисия и в тази част той ще получи поддръжка от " Демократична България ".

Между двете четения от групата щели да предложат редакция на някои текстове, като, да вземем за пример, по-ясно разписване на пълномощията на груповия орган по отношение на проверяващите инспектори, с цел да има задоволително гаранции за самостоятелност на следствието в углавен развой, който пази правата на жителите, и няма опасности за корист с власт.

" За нас е значимо целите на ръководството да вървят, макар че сме в малцинство. Затова, би трябвало да бъде контрактувана ясна, обществена поддръжка за тези цели в пленарната зала, а не да разчитаме на някакви митични болшинства да се образуват адхок по съответни гласувания ", сподели Славов.

В " Демократична България " не са обсъждали дали да поддържат Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ. Възможно било и те да има своя номинация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР