В демографски план намаляването и застаряването на населението се очертава

...
В демографски план намаляването и застаряването на населението се очертава
Коментари Харесай

Марияна Николова не може да си обясни защо има демографска криза

В демографски проект намаляването и застаряването на популацията се обрисува като дългогодишен проблем за България, призна вицепремиерът Марияна Николова по време на парламентарен надзор в отговор на въпрос за демографската рецесия.
Тя обаче не съумя да уточни аргументите за тази наклонност и даде колеблив отговор за решението.
Според нея са налице редица позитивни трендове за 2017г. които могат да бъдат посочени, като намаляването на детската смъртност, задържането на " тоталния коефициент на плодовитост " на равнища, близки до междинния за Европейски Съюз, увеличението на междинната дълготрайност на живота , увеличение на браковете, понижаване на разводите, подобряването на виталния стандарт и метода на живот .
Доходите на българските семейства не престават да нарастват през 2018 година Доходът от работната заплата образува над 95% от общия приход на семействата. Това е резултат от у стойчивия растеж на заплатите, високата претовареност и рекордно ниската безработица “, съобщи Николова.
Вицепремиерът уточни, че данните за разноските на семействата демонстрират понижаване на разноските за храна .
„ Намаляването на относителния дял на средствата за облекчаване на съществени витални потребности е знак за възстановяване на виталното ниво “, сподели още тя и уточни, че през 2017 година и 2018 година междинната работна заплата означи съвсем 10% растеж.
„ Решаването на демографските проблеми в дълготраен проект изисква стабилно активизиране на целия разполагаем запас и потребление на всички налични принадлежности на страната.
В демографски проект н амаляването и застаряването на популацията се обрисува като дългогодишен проблем за България. Затова и отговорът на това предизвикателство би трябвало да се насочи към използване на съответен метод и развиване на интегрираната политика “, сподели още Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР