В делото за фалита на КТБ има десетки документи, които

...
В делото за фалита на КТБ има десетки документи, които
Коментари Харесай

Прокуратурата си затворила очите за Пеевски по делото КТБ

В делото за банкрута на КТБ има десетки документи, които свързват депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски със затворената банка, написа " Свободна Европа ", базирайки се на следствие на Фондация " Антикорупционен фонд ". Става дума за документи, разнообразни от заемите, отпуснати на формалните медии, благосъстоятелност на фамилията на депутата. Те не са били разследвани от прокуратурата.

В сряда фондацията популяризира втора част от своето видеоразследване, чийто създател е Николай Стайков. Вторият епизод е озаглавен " Инициалите Д.П. " и е наличен онлайн.

Стайков е попаднал на писма, мемоари и работни документи на управлението на КТБ, в които се приказва освен за формалните заеми на фамилията на Пеевски, само че и за отговорности, записани на името на " компаниите на фамилията ", " компаниите на семейството " или " компаниите на Директива за птиците ". Това е лист от над 20 компании, които са получавали атрактивни публични поръчки и които са били следени от близко от управлението на КТБ в последните седмици преди затварянето на банката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР