В Държавен фонд Земеделие се преплитат много финансови и политически

...
В Държавен фонд Земеделие се преплитат много финансови и политически
Коментари Харесай

Назначенията във фонд Земеделие никога не са случайни, смята Мехмед Дикме

В Държавен фонд „ Земеделие ” се преплитат доста финансови и политически ползи, тъй като назначенията не са инцидентни. Това съобщи в студиото на „ 120 минути ” по bTV. някогашният министър на земеделието и храните Мехмед Дикме във връзка на арестите и следствието за корупция във Фонда. „ Те постоянно са координирани с политиците, а когато чиновници получават политическа поддръжка – те се усещат безнаказани. Министрите не могат да си разрешат такива коли, забавно ми е къде са службите, че са проспали този миг ”, уточни Дикме.
По думите му казусът с африканската чума у нас е от две години, а подхванатите ограничения се изчерпват с построяването на оградата по границата. Той добави, че защитното оборудване не е направено вярно и не може да спре миграцията на диви свине.
„ България проспа година и половина за взимането на съответни ограничения, които да не позволен разпространяването на чумата. На оградата, в случай че кацнат врабчета – ще падне. Това е една ограда, от която да се вземат едни пари ". Димке съобщи, че най-вероятно чумата се е пренесла у нас от диви свине, минали през границата ни с Румъния. Той добави, че е допустимо болестта да бъде публикувана и от туристи.
„ Относно чумата по свинете няма никаква заплаха за хората. Те само са преносители на болестта. Хората би трябвало да бъдат спокойни. Правителството предприе много ограничения за преодоляването на чумата. Вирусът живее още 100 дни след гибелта на прасето. Ако някой е заклал прасе, което е болно от чума, и е прибрал месото във фризера, той към този момент е евентуален пропагандатор ”, добави Дикме.
Бившият министър на земеделието беше безапелационен, че единият от методите за прекъсване на разпространяването е посредством изгаряне с екарисаж. „ България загуби 18 млн. евро, които бяха контрактувани от моя екип, за създаване на екарисаж. Някои хора не съумяха да се договорят коя компания да извърши поръчката, а в този момент България няма екарисаж ”, уточни Дикме.
Според специалиста загробването на инфектирани свине е единственият вероятен метод сега, макар че е рисково. Той добави, че в международен мащаб има проблем със свинското месо и чака скок в цената и дефицит на пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР