В държавата всички сме равни, пред закона - също. Ако

...
В държавата всички сме равни, пред закона - също. Ако
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Мерките трябва да се прилагат еднакво за всички

" В страната всички сме равни, пред закона - също. Ако някой си мисли, че въз основата на това, че е президентът, министър председател, основен прокурор, народен представител, е недостижим и разпоредбите не важат за него, надълбоко е сбъркал. В този смисъл ограниченията би трябвало да се ползват еднообразно за всички ", изрично съобщи в " Още от деня " Калоян Методиев, политолог, някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев.

" Изведнъж за 24 часа се изсипаха всевъзможни политици - някогашни, сегашни, провалени, евродепутати, какви ли не, кметове, които пускат в общественото пространство, че са заболели от COVID-19. Не знам, само че е необичайно съвпадане - през днешния ден са едвам няколкостотин инфектирани, внезапно толкоз от тях да се окажат обществени персони, свързани с политиката ", означи Методиев.

Според него има някаква мода, концепция, че с това може да се провокира благосклонност в обществото. И вижда предпочитание да се харесат в тази обстановка, като не изключва да има в действителност инфектирани и заболели. " Изключително необичайно е какъв брой е процентът на политиците по отношение на цялото население ", показа политологът.

Хората отпред на страната са тези, които би трябвало да дават образец, а не да ставаме очевидци на опити да се избяга карантината, да се излъже или да се заобикалят законите.

" От чистачката до президента всички в тази страна имат идентични права ", акцентира беше Калоян Методиев.

По мотив прекъснатата аудиенция на президента в Естония някогашният шеф на кабинета му разяснява, че има дума против дума - тази на президента против думата на началника на Генерален щаб, на ВМА. Ако първите мъже в страната не съблюдават разпоредбите, това се отразява на цялото общество, те би трябвало да са за образец - и в държание, и в говорене ", сподели Калоян Методиев.

" За страдание и от страна на държавното управление, и от президентската институция гледа сега да поставя персоналния си интерес пред интереса на обществото и на страната ", разяснява политологът.

В нагнетената от пандемията конюнктура държавното управление работи конюнктурно, пробва се да взема решение личните си проблеми, подчинени на страха, да не наруши нечии ползи и по тази причина ползва ограниченията къде хлабаво, къде закъсняло. Методиев даде образец със стадионите, които не бяха затворени, а в Италия пандемията потегли от футболен мач, тъй като го е боязън от агитките.

" Не е толкоз огромен казусът сега със степента на ограниченията, колкото с приложението им ", акцентира Методиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР