В ДАНС няма данни за използване на софтуера Пегас в

...
В ДАНС няма данни за използване на софтуера Пегас в
Коментари Харесай

Петков разкри подслушвани ли са хора с Пегас у нас

В ДАНС няма данни за потребление на софтуера " Пегас " в която и да е българска институция.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

Той добави, че незабавно откакто схванал за инспекцията на прокуратурата за сходни подслушвания, се е свързал с Държавна организация за национална сигурност. " Леко изненадващо е, че аз този проблем го чувах още през лятото. Интересно за какво толкоз месеци по-късно се сезира прокуратурата? ", попита министър председателят.

Той добави, че в случай че се откри нерегламентирано потребление на израелската стратегия за подслушване у нас, ще поддържа цялостно следствие на случая.

" Аз не съм проверяващ орган, аз отправям къде има най-вече обществени данни ", кометира той по отношение на показания от него на прокуратурата лист с 19 лица, които да бъдат разследвани.

Премиерът уточни още, че проверяващите служби са свободни да проверяват всеки един сигнал, без значение от политическата му принадлежност. Тойсе обърна и към предшественика си Бойко Борисов по отношение на изтеклите фотоси от спалнята му.

„ Бившият министър председател ясно сподели, че знае кой е направил фотосите. Ако знае или допуска кой е Мата Хари, най-малкото би трябвало да даде цялата информация този човек да бъде препитан, тъй като за всички нас като българи е значимо да знаем тези кюлчета или пачки там ли са си били, или не. И в случай че са били там, от кое място са взети “, уточни Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР