В дълбоката институционална криза Народното събрание е институцията, която следва

...
В дълбоката институционална криза Народното събрание е институцията, която следва
Коментари Харесай

Румен Радев: Диагнозата на това управление е окончателно поставена

В дълбоката институционална рецесия Народното събрание е институцията, която следва да прояви отговорност за гражданския мир и бъдещето на България. С тези думи президентът Румен Радев стартира обръщението си към народа и Народното събрание при откриването на новата сесия на Народното събрание.

Преди това депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала. " Напускането на залата е показателно за какво хората са на открито ", разяснява президентът. " Бягството няма да ви избави от позора. Това потвърждава, че същинският парламент е пред постройката ", обърна се още той от трибуната.

След два месеца нестихващи митинги в страната и тежка дискредитация в международните медии, мисля, че диагнозата на такова ръководство е дефинитивно сложена. Очаквам от българския парламент да не подменя дневния ред, това, което желае обществото.

Българският парламент следва да е най-уважаваната инсттитуция, само че това зависи от това националните избраници да се преценяват с настояванията на избраниците си.

Държавният глава сподели, че и той не е във екстаз, че е в Народно събрание при тази конюнктура.

Той акцентира, че в този исторически миг е значимо да бъде непокътнат гражданския мир. Припомни, че е обрисувал обстановката и проблемите на страната, които раздират обществото, още предходната година. " Ясно заявих, че времето за смяна изтича. Призовах Народното събрание да концентрира напъните си върху значимите решения. Тогава още споделих, че в случай че това не се случи, че улицата ще победи статуквото ", сподели президентът. Държавният глава сподели още, че в случай че е бил чут в този момент Народно събрание нямаше да е такова понижено доверие и щеше да въздейства. Той акцентира, че има загуба освен на доверие, само че и на достолепие, защото Народното събрание извършва безприкословно заповедите на министър-председателя.

Очаквам от българския парламент да не влиза, да не приема Нова Конституция и основаване на Велико Народно заседание. Българите ясно обявиха своята воля и искане на оставка на държавното управление и основния прокурор, почтени избори. Тези оставки са неизбежни. Хората желаят да живеят в естествена страна. Експертен кабинет няма да е нищо повече от марионетка на сегашната власт, сподели Радев и прикани да не се гласоподават измененията в Избирателния закон. Не може да решаваме политически въпроси с полицейски способи. Да би трябвало да има диспути и за смяна на Конституцията и за ефикасни транспарантни институции.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР