В дълбините на известната в Китай река Яндзъ откриха чудовище,

...
В дълбините на известната в Китай река Яндзъ откриха чудовище,
Коментари Харесай

Братовчед на чудовището от Лох Нес откриха в Китай

В дълбините на известната в Китай река Яндзъ откриха страшилище, което се счита за братовчед на чудовището от Лох Нес. Има голям брой полемики за това какво може да бъде. Скоро се появиха видеа в известния микроблог Sina Weibo за необикновеното творение, което наподобява като дълга, черна гад, маневрираща във водите. Кадрите бързо набраха милиони гледания, а теориите са най-различни.

Клипът, изработен край крайбрежията на град Ичанг в западната провинция Хубей, покрай язовира " Три проломи ", записва необикновената сцена. Заснетото провокира стотици хиляди лайкове, откакто беше споделено от известното Pear Video и демонстрира по какъв начин гигантска змиорка или змия се плъзга по повърхността над водата.

Местните поданици са пуснали фрагменти на създанието, направени от брега. И потребителите на обществените медии по сходен метод са били запленени от теории за това какво може да бъде съществото. Мнозина са разгласили фотосите #ThreeGorgesMonsterPhotos, а експертите започнаха да дават отзиви.

Проф. Ван Чунфанг от земеделския университет в Хуачонг отхвърли концепцията, че става дума за нов тип, като съобщи, че евентуално иде тирада за елементарна " водна змия ".

Някои консуматори считат, че " външни фактори като замърсяването " може да играят роля в разновидността на морската змия, която би могла да нарасне до невероятни размери.

Отделни фрагменти накараха някои консуматори да се питат дали неидентифицираният обект въобще е живо създание, заяви Би Би Си.

Популярният уеб страница за вести The Paper показа обособени фрагменти за нещо дълго и черно, движещо се във водата, което изглеждаше по-малко анимирано.

Някои се майтапиха, че разгласилият фотографията явно няма телефон на Huawei. Коментарите варират: " Чудовищата постоянно се появяват единствено когато има малко пиксели. "

И по този начин, какво въпреки всичко живее в Яндзъ?

* Гигантски китайски саламандри живеят в река Яндзъ. Те могат да набъбнат до 1,8 метра дължина

* Яндзъ е най-дългата река в Азия, чиито размери доближават 3900 километра, и е третата по дължина в света. Замърсяването обаче мощно засегна местността през последните години, което значи, че нейната екосистема е станала по-тясна, а не по-широка.

* Най-голямото създание, за което се счита, че съществува във водите понастоящем, е китайският великански саламандър, който може да доближи към 1,8 м дължина. Този тип е сериозно заплашен, значително вследствие на замърсяване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР