В дадени звена в България работят повече хора от нужното,

...
В дадени звена в България работят повече хора от нужното,
Коментари Харесай

Томислав Дончев разкри има ли напрежение в българските администрации, заради предстоящите съкращения

В дадени звена в България работят повече хора от нужното, Ако редуцираме администрацията с 2%-3% няма нищо да създадем, само че оптимизацията става по по-интелигентен метод. Започваме със съкращаването на 1600 души, само че не с непотребните чиновници, а звена. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице " по БТВ.

"1600 души са в проекта. Всички министерства показват експертна оценка. Ако чиновниците работят правилно няма от какво да се тормозят. В момента има напрежение в администрациите, тъй като никой не желае да си върви ", сподели още той.

"Строителството на Автомагистрала "Хемус " се вижда и от жителите. Разпределянето на парите също е публично ", добави Дончев.

"Системата за електронните публични поръчки е подготвена. В момента е в тестов интервал. Ще стартираме с няколко министерства, с цел да не става като с електронните винетки ", разкри вицепремиерът.

"Искаме ли нови писти, или да съхраним природата дива. Аз считам, че може да има компромис, тъй като в страните със засилен ски туризъм се печели много ", приключи Томислав Дончев във връзка решението на Върховен административен съд да анулира дефинитивно измененията в Плана за ръководство на народен парк "Пирин ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР