В чуждите държави трябва да се съобразяваме с местните традиции,

...
В чуждите държави трябва да се съобразяваме с местните традиции,
Коментари Харесай

Правилата, които не трябва да нарушаваме в тези държави

В непознатите страни би трябвало да се съобразяваме с локалните обичаи, традиции и правила. Ако ги нарушим, може да си докараме много неприятности и  даже санкции. Ето какво не би трябвало да вършиме в някои страни:

Англия – не говорете за пари

Във Англия е доста по-вероятно да чуеш някой да разкрива половите си секрети, само че да отхвърля да разкрие какъв брой му е заплатата. Разговорът за пари е прекомерно персонален и се смята за нахлуване в персоналното пространство.

в чужбина (ВИДЕО)

Сингапур – не дъвчете дъвка

Сингапур е едно от най-чистите места, с най-ниските равнища на престъпност. С репутацията на безвредна страна, управляващите са постоянно нащрек за нарушавания на разпоредбите. Там да вземем за пример дъвките са неразрешени за пласиране и владение в огромни количества. Изхвърлянето им на земята, даже и без да желаете, може да ви коства 1000 $.
 дъвка Thinkstockphotos
Германия – не използвайте нацистки жестове за привет

В Германия нацистите жестове за привет на обществени места са безусловно неразрешени. Затова постоянно туристи биват задържани за неспазване на правилото.-->

Норвегия – не обсъждайте църковни тематики

Да разпитвате норвежците за религията им се смята за жестоко. Точно поради тази липса на диалог по тематиката, доста чужденци, които са придобили поданство, откриват, че са били записани в разнообразни религиозни организации.
 Норвегия Thinkstockphotos
Тайланд – не докосвайте главите на хора и скулптури

В тази страна главата се смята за най-важната част от тялото. Няма значение дали тя е на човек или на скулптура, пипането на главата се смята за жестоко. Хората там биха се почувствали наранени, в случай че подадете нещо над главата им.
 Тайланд Thinkstockphotos
И още:



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР