В четвъртото поколение сървърни процесори Xeon Scalable (Sapphire Rapids) на

...
В четвъртото поколение сървърни процесори Xeon Scalable (Sapphire Rapids) на
Коментари Харесай

Хардуерен бъг принуди Intel да спре продажбите и доставките на сървърните процесори от фамилията Sapphire Rapids

В четвъртото потомство сървърни процесори Xeon Scalable (Sapphire Rapids) на Intel бе открит бъг, който принуди производителя на чипове да спре доставките. Съобщава се, че някои модели процесори не са били доставени на клиентите на Intel към средата на този месец. В момента процесорният колос е ангажиран с отстраняването на дефекта посредством актуализация на фърмуера и има намерение да възобнови доставките, откакто се убеди, че решението е ефикасно.

„ Разбрахме за проблем в някои процесори Intel Xeon от 4-то потомство SPR-MCC (Medium Core Count), който може да прекъсне работата на системата при избрани условия, и интензивно го изследваме. Той не е следен при наличния в комерсиалната мрежа програмен продукт, а други модели процесори Intel Xeon от 4-то потомство (като XCC и HBM) не са посочили този проблем. Като защитна мярка спряхме доставките на някои SPR-MCC, до момента в който не потвърдим, че следва премахване на казуса благодарение на фърмуера, и чакаме доставките напълно скоро още веднъж да продължат “, съобщи представител на Intel пред изданието Tom’s Hardware.

С други думи, флагманските процесори Sapphire Rapids на Intel не са наранени от този проблем. Той визира единствено процесорите с до 32 ядра, които са построени върху един едносъставен кристал. Процесорите Sapphire Rapids с няколко кристала, както и версиите с вграден HBM2e буфер, към момента се доставят на клиентите на Intel.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР