В четвъртък телекомуникационната компания Юнайтед Груп обяви официално, че е

...
В четвъртък телекомуникационната компания Юнайтед Груп обяви официално, че е
Коментари Харесай

Юнайтед Груп ще закупи компанията собственик на Нова ТВ

В четвъртък телекомуникационната компания Юнайтед Груп разгласи публично, че е постигнала съглашение да закупи българската медийна компания Нова Броудкастинг Груп от Адванс Медиа груп. Това заяви Нова ТВ.

Сделката се чака да бъде завършена при започване на 2021 година, откакто се получат всички нужни утвърждения от регулаторните органи.

Юнайтед груп е основана в Амстердам. Тази година компанията завърши договорка за закупуването на българския мобилен оператор Виваком.

Портфолиото на Нова Броудкастинг Груп се състои от 10 телевизионни канала, в това число и националната Нова ТВ, онлайн платформата Нетинфо, както и четири радио станции.

Главният изпълнителен шеф на Юнайтед Груп Виктория Боклаг е споделила, представена от Нова ТВ: „ Ние сме извънредно задоволени от постигнатото съглашение. Купуваме сполучлива компания от двама уважавани бизнесмени, която има огромен капацитет за напредък като част от Юнайтед Груп. Покупката е в унисон с цялостната  стратегия  на Юнайтед Груп да се развива по едно и също време като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме.  Нова Броудкастинг Груп добавя съществуващите медийни канали на групата и съм уверена, че ще реализираме доста добра синергия сред всички тях, което ще ни даде още по-голяма опция да влагаме в локално наличие и да достигнем бързо и качествено до аудиторията. “

„ Тази договорка е огромен триумф и чудесна опция за NOVA, нейните фенове и клиенти. Бих желал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата комерсиална медийна група в България. Сделката с Юнайтед Груп ще обезпечи последващото развиване на NOVA “, декларирал е основният изпълнителен шеф на Адванс Медиа Груп Георги Домусчиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР