В четвъртък ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в

...
В четвъртък ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в
Коментари Харесай

След юнските бури: Слънцето се завръща с пълна сила

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове в Горнотракийската равнина ще има ниска облачност или понижена видимост. След обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над планините, където на обособени места ще превали временен дъжд. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София - към 25°. Атмосферното налягане слаб ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури: 24°-26°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност. На обособени места ще превали временен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, по най-високите върхове до сдържан от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 11°.
В петък сутринта ще е най-вече слънчево. След обяд над западната половина от страната ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. През нощта против събота феномени ще има основно в Северна България. В събота краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има на доста места из страната. Има нараснала възможност на обособени места да бъдат интензивни, вероятни са и градушки.
В петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до сдържан, в събота ще стане североизточен, последователно ще отслабне, най-късно в източните региони. Температурите ще се намалят с 3-4 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР