В четвъртък САЩ наложиха икономически санкции на 17 граждани на

...
В четвъртък САЩ наложиха икономически санкции на 17 граждани на
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на 17 саудитци заради случая Хашоги

В четвъртък Съединени американски щати постановиха стопански наказания на 17 жители на Саудитска Арабия, за които се допуска, че са забъркани в убийството на журналиста Джамал Хашоги. Става ясно, че измежду пострадалите са и трима помощници на престолонаследника Мохамед бин Салман, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
Ограничителните ограничения бяха оповестени, откакто генералният прокурор на арабската страна уточни, че петима държавни чиновници са изправени пред смъртна присъда по случая. " Саудитските публични лица, които глобяваме, са били забъркани в отвратителното ликвидиране на Джамал Хашоги. Тези лица хванаха и брутално убиха публицист, който е живял и работил в Съединените щати, би трябвало да има последици за техните дейности ", сподели още министърът на финансите Стивън Мнучин.
Хашоги, пишещ за The Washington Post и неприкрт отстъпник, бе погубен, откакто е бил замаян и по-късно разчленен, заяви по-рано представителят на прокуратурата в първото саудитско удостоверение за метода на ликвидирането на журналиста. Частите на тялото на Хашоги по-късно са били предадени на сътрудник отвън консулството на Рияд в Истанбул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР