В четвъртък и петък очакваме максималните температури в страната да

...
В четвъртък и петък очакваме максималните температури в страната да
Коментари Харесай

Синоптик каза кога ще дойде голямо затопляне, но има уловка

" В четвъртък и петък чакаме оптималните температури в страната да са 19 градуса. Заради средиземноморски циклон ще следим през тази седмица повече превалявания, които ще бъдат в следобедните часове. Валежите, които се чакат през май, ще бъдат към нормата в западните и северните елементи от страната, а в южните и източните елементи се чака да са над нормата ", съобщи синоптикът Александрина Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Първото десетдневие на май ще се характеризира с нестабилна атмосфера, в която в следобедните часове ще има купесто-дъждовна облачност, ще има риск от формиране на градушки. След 8 май атмосферата ще се стабилизира и оптималните температури ще стартират да се покачват , стана ясно от думите на Янкова.
-->
" Числените модели предвиждат, че Балканският полуостров ще бъде обзет от по-топла въздушна маса , която ще пристигна от Северна Африка и ще увеличи температурите . Възможно е да стигнем температури до 30 градуса . В края на второто десетдневие атмосферата още веднъж ще бъде дестабилизирана и ще има валежи ", добави синоптикът.

Гергьовден ще стартира със слънце, само че следобяд още веднъж ще има валежи от дъжд. " Максималните температури ще бъдат към 19 градуса. Валежите ще бъдат краткотрайни ", предвижда Янкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР