В четвъртък, 2 февруари, ще започне включване на новоизградената пречиствателната

...
В четвъртък, 2 февруари, ще започне включване на новоизградената пречиствателната
Коментари Харесай

Спират водата в Шумен заради свързване на новата пречиствателна станция

В четвъртък, 2 февруари, ще стартира включване на новоизградената пречиствателната станция за питейни води на Шумен към действителен  напорен тръбопровод. Заради това се постанова краткотрайно прекъсване на водата към града, кв. „ Макак “ и селата Панайот Волов и Белокопитово, оповестиха от пресцентъра на ВиК.

За осъществяване на плануваните действия в 8:00 ч на същата дата ще бъде спряно водоподаването към потребителите от гр. Шумен.

Около 7,00 ч на следващия ден ще бъдат спрени помпените елементи на помпена станция 1300 и ще стартира поетапното прекъсване на водата към Шумен. Водоемите, които обезпечават питейната вода, ще бъдат напълнени до оптимален размер, заради което се чака водата към клиентите да стартира да стопира от 8,00 ч. сутринта, предава shum.bg.

Ще бъдат построени водопроводни връзки към станцията. Това ще се извърши от  фирмата–строител на пречиствателната станция за питейни води, като присъединението към водопроводната мрежа ще стане в наличието на представители на ВиК-Шумен. 

Едновременно с това ВиК ще извърши и планови поправки на неработещи спирателни кранове по водопроводната мрежа на Шумен.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР