В чест на дамите по повод празника им днес, предложението

...
В чест на дамите по повод празника им днес, предложението
Коментари Харесай

Jasmine - най-дамският коктейл, измислен от... мъж

В чест на дамите във връзка празника им през днешния ден, предлагането за коктейл тази седмица няма по какъв начин да не бъде въодушевено точно от представителките на нежния пол. Питието носи също толкоз нежно име, отличава се с палав цвят и съгласно някои е " по-сериозният " братовчед на любимеца на дамите - Cosmopolitan.
 Rusty Nail - коктейлът с непривлекателно име, само че изискан усет, който е бил любимец на Франк Синатра
С непривлекателно име, само че изискан по темперамент - обичаният коктейл на Франк Синатра

Rusty Nail е изискана класика от XX век

Днес е точният миг да пробваме коктейл Jasmine - той е закачливо стипчив и горчив на усет, и също така към този момент се е наложил като модерна класика. И макар че рецептата за него не е измислена от дълго време, историята му въпреки всичко е много забавна.

Нека стартираме оттова, че коктейлът Jasmine е основан от мъж, и то много инцидентно. Пол Харингтън - притежател на бар в покрайнините на Сан Франциско през 90-те години на предишния век, в действителност въобще не е имал желание да изобретява нови предписания. Въпреки това е обичал да се рови в остарели книги за коктейли и понякога да опитва като осъвременява рецептите.

Когато един ден при него отива приятелят му Мат Джасмин, по негова молба му забърква пиво, което в никакъв случай до момента не е. И защото барманът напълно до неотдавна се е наслаждавал на класическия коктейл Pegu Club, му хрумва да промени някои от съставките в него, създавайки едно изцяло друго пиво.

Приятелят на бармана - Мат Джасмин несъмнено харесва новия коктейл. И от този момент той стартира да се предлага в бара с неговото име - Jasmine. Ето и каква е рецептата за коктейла съгласно Robb Report.

Какво ни би трябвало
50 мл джин 10 мл захарен сироп 10 мл портокалов ликьор 10 мл Campari 25 мл лимонен сок  London Calling - рецепта за пресен коктейл с джин и цитрусови нотки
Коктейлът, който ни придвижва непосредствено в Лондон

Свежо цитрусов и аристократично изискан

Какво ги вършим

Всички съставки слагаме в шейкър с лед и разклащаме добре за към 10 секунди. След това прецеждаме коктейла в подобаваща чаша и по избор гарнираме с портокалова кора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР