В чест на 140-годишнина от рождението на Георги Димитров Международната

...
В чест на 140-годишнина от рождението на Георги Димитров Международната
Коментари Харесай

140 години от рождението на Георги Димитров

В чест на 140-годишнина от рождението на Георги Димитров Международната фондация “Георги Димитров ” /МФ “Г Димитров ”/ организира на 15.06. 2022 година Научна конференция за историческата роля на Г.Димитров и актуалната значителност на неговите хрумвания и дело. В конференцията участваха учени, политици и общественици. Дискусията открои ролята и значимостта на Г.Димитров като политик, общественик, деятел на интернационалното комунистическо и работническо придвижване, теоретик и герой против фашизма.

Националният Инициативен комитет за честването на 140-годишнината от рождението на Георги Димитров организира на 16.06.2022 година Тържествено заседание в София. На събранието участваха голям брой почитатели на делото и концепциите на Г.Димитров, политици, общественици и представители на редица неправителствени организации. Гости на събранието бяха представители на Посолството на Руската федерация в България и на Руския културно-информационен център в София. Приветствия до събранието бяха получени от Международната организация на бойците от съпротивата FIR, от ръководителя на КПРФ Генадий Зюганов, от изключителния и пълномощен дипломат на Куба у нас Каридад Ямира Куето Милиян, от Международната Асамблея на народите на Евразия, от ръководителя на Съюза на ветераните на РМолдова - Ала Мироник, от Московската организация на интербригадистите, и доста други. Приветствие към събранието сервира Юрий Микушин – Ръководител на Россътрудничество в България и шеф на РКИЦ.

Встъпително слово произнесе военачалник Ангел Марин - ръководител на Националния Инициативен комитет за честването на 140-годишнината на Г.Димитров и на Международната фондация “Георги Димитров”.

Доклад за историческата значителност на делото на Г.Димитров и актуалността на неговите хрумвания изнесе доц.д-р Емилия Лазарова.

В чест на 140-годишнина на Георги Димитров и в сходство с Устава на МФ “Г.Димитров”бяха удостоени с Димитровска премия за дейна обществено-политическа активност и принос за съхранението на концепциите на Г.Димитров Георги Йорданов, Станка Шопова, Георги Пирински и Гале Христов. Ген.А.Марин връчи премиите на лауреатите. С Почетния плакет на МФГД бяха наградени Веселина Груева и Божанка Димитрова.

Музикален привет към присъстващите насочиха ярката българска певица Грета Ганчева и Наталия Барабанщикова – заслужил актьор на Молдова. Вдъхновена, залата пя дружно с тях.

Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на баба Парашкева от парламентарната група на “Коалиция за България” и Народно събрание на Българска социалистическа партия, от Горско стопанство на Българска социалистическа партия, от ЦС и Горско стопанство на Българския антифашистки съюз, от МФ “Г.Димитров”, от Посолството на Руската Федерация, от Съюза на ветераните на Българска социалистическа партия, Фондация “Устойчиво развиване за България от доста други организации и жители..

На 17 юни честванията продължиха с поднасяне на цветя на гроба на Г.Димитров в София; с посещаване на родната му къща на и Дом-паметника „ Г.Димитров “ в село Ковачевци и митинг-концерт.

Организатор на деянията е Националният Инициативен комитет с ръководител ген. Ангел Марин, в който с изключение на МФ “Г. Димитров” вземат участие организации, партии, медии, политици, държавници, ветерани, и юношески организации. Сред тях са Българска социалистическа партия, Софийската градска организация и редица регионални организации на Българска социалистическа партия – Перник, Димитровград, Ковачевци и други, Младежката организация на Българска социалистическа партия, Българският антифашистки съюз, Отечественият съюз, Демократичният съюз на дамите, Ветерани в Българска социалистическа партия, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса, Съюзът на ветераните от войните на България, Фондация „ Устойчиво развиване за България “, Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюзът на Тракийските сдружения в България, Форум България-Русия, “. Федерацията за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело “, Движение „ Русофили “, Софийското съдружие за другарство с Русия „ Ал.Невски “, Съюзът на българските писатели, Съюзът на Българските публицисти, уеб сайтът,,в-к „ Дума “, вестник „ Земя “, в.Жарава, в.Пенсионер, в.Българско войнство, Българска свободна телевизия.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР